Nie je otázka, či, ale kedy, tvrdí britská tajná služba o pripravovaných teroristických útokoch

    0
    Britská polícia, ilustračné foto (Autor: SITA)
     
    Britský denník The Mirror píše, že tajná služba MI5 sa spolu so špecialistami z protiteroristického komanda zaoberá minimálne 25 vážnymi podozreniami na prípravu teroristických útokov. Všetky tieto aktivity majú údajne pozadie v teroristických bunkách al-Káidy a takzvaného Islamského štátu. 
     
    Po celej Veľkej Británii monitorujú tajné služby 450 extrémistov, z ktorých sa poniektorí vrátili z bojov v Sýrii a niektorí sa radikalizovali na domácej pôde. Vyšetrovatelia sa najviac obávajú takzvaných spiacich buniek, ktoré môžu podľa nich len čakať na správny okamih, aby odštartovali krviprelievanie v uliciach britských miest.

    Šokujúce schopnosti 

    „Každý v protiteroristických kruhoch verí, že sa v Británii stanú útoky. Už nejaký čas to nie je otázka, či, ale skôr kedy?“ uviedol bývalý britský agent pre denník The Mirror. Podľa utajovaného zdroja však zatiaľ neexistujú žiadne jasné a priame dôkazy, že by teroristi na britskej pôde pripravovali útoky. 
     
    „Šokujúce na tom, čo sa stalo v Paríži a teraz počas útokov v Bruseli, sú ich schopnosti. Ukázali, že dokážu byť vysokoorganizovaní, viac než sme pred tým predpokladali. Majú silnú logistickú podporu a vedia si zabezpečiť zbrane, výbušniny a všetko potrebné ná plánovanie útoku,“ uvádza tajný zdroj denníka Mirror. 
     
    - Reklama -