Brusel sa stále bojí. Pochod proti strachu zrušili. Z obáv pred…

    0
    Sviečky, kvety a nápis „Prečo?“ v anglickom, francúzskom a flámskom jazyku neďaleko stanice metra Maelbeek v Bruseli (Autor: SITA)

    “Bezpečnosť občanov je absolútnou prioritou. Preto sa plne pripájame k návrhu úradov, aby bol (pochod) preložený na neskorší termín. Žiadame teda občanov, aby túto nedeľu do Bruselu neprišli,” uviedli organizátori nedeľňajšieho Pochodu proti strachu.

    Výzvu občanom, aby sa z bezpečnostných dôvodov nezúčastnili na plánovanom pochode, predtým spoločne zverejnili belgický minister vnútra Jan Jambon i bruselský starosta Yvan Mayeur.

    Zdôraznili pritom, že belgická polícia má len obmedzené kapacity, ktoré je momentálne potrebné prioritne venovať pokračujúcemu vyšetrovaniu utorkových útokov.
    “Prirodzene prežívame tie isté pocity ako ostatní obyvatelia. Radi by sme však boli, keby sa pochody odložili o niekoľko týždňov,” uvádza sa vo vyhlásení oboch predstaviteľov.

    Účasť na pôvodne plánovanej nedeľňajšej akcii už medzitým potvrdilo vyše 6000 užívateľov Facebooku. Pochod sa mal začať v nedeľu popoludní na námestí Place de la Bourse v centre Bruselu. 

    - Reklama -