Fašistu Kotlebu v parlamente prevychovám, dal si pioniersky záväzok marxista Blaha

    0
    Poslanec Ľuboš Blaha počas prejavu v Litoměřiciach (Autor: Zuzana Koulová)

    Poslanec Ľuboš Blaha sa vo svojom komentári na portáli Európske noviny pozrel na zúbok kotlebovcom, ktorí po novom zasadli aj do parlamentných lavíc. Politik v článku Kotlebovu stranu priamo spája s extrémistickou ideológiou, posvietil si aj na problematiku nedávno zrušeného breznianskeho predstavenia a text uzatvára myšlienkou Kotlebovej prevýchovy.

    „Ja osobne si dávam pioniersky záväzok urobiť za štyri roky z popletených fašistov normálnych morálnych ľudí. Áno, chcem spraviť z Kotlebu slušného a vzdelaného človeka. Možno utópia. Ale aj tak verím, že vzdelanie oslobodzuje,“ píše v závere článku marxista.

    Blaha dúfa, že ľudia, ktorí kotlebovcov, podľa jeho slov fašistov, volili, si uvedomia, že urobili chybu. „Ak sa nám podarí prevychovať a dovzdelať ´spratkov´, ktorí ich dnes v parlamente akože reprezentujú, možno pomôžeme zastaviť fašizáciu slovenskej spoločnosti. Isté je, že fašizmus na Slovensku poraziť musíme. Vždy sme ho porazili a bude to tak aj tentoraz. Len by to nemuselo tak bolieť ako v tridsiatych a štyridsiatych rokoch 20. storočia. V Európe sa tejto hnedej oblude musíme postaviť všetci spolu. Inak to opäť môže bolieť…,“ napísal Blaha.

    - Reklama -