Záchvat sebareflexie? Bývalý minister Draxler skritizoval svoje kauzy

    0
    Juraj Draxler, exminister školstva (Autor: SITA)

    Exminister nedávno prehovoril o starých kauzách, do ktorých bol zapletený. Ako píše Čas.sk, priznal nejasnosti v prípade nákupu sifónov za 270 eur a dotáciu škole Danubius označil za hlúpu. Vysoká škola so sídlom v Skalici dostala dotáciu aj napriek tomu, že mala problémy s akreditáciou. Povedal tiež, že kauzy rezortu zasiahli ľudí, ktorí pre školstvo robili dobrú prácu.

    Čas.sk uverejnil Draxlerove výroky ku kauzám, kým bol ešte ministrom, a porovnal ich s tými aktuálnymi. 29. 1. 2016 sa bývalý minister vyjadril, že verejné obstarávanie školských pomôcok – makiet sifónov, bolo vysúťažené o pol milióna výhodnejšie, ako predpokladali. Pred dvoma dňami však z jeho úst zaznelo niečo iné: „Štátny inštitút si nikdy neobjednával nejaké konkrétne sifóny. Akurát firme pri celkovom vyúčtovaní ostali nejaké peniaze, tak ich rozpísala do danej položky. (…) Tým netvrdím, že spôsob prípravy projektov v ŠIOV bol v poriadku. Naopak celú organizáciu inštitútu som sa chystal radikálne zmeniť,“ cituje Draxlera Čas.sk.

    Exminister školstva sa vyjadril aj k dotáciám pre VŠ v Sládkovičove. Kým 24. 1. 2016 povedal, že vysoká škola Danubius splnila všetky podmienky na dotácie, v marci opäť otočil. „Nikdy som nepodpísal dotáciu 4,4 milióna eur VŠ Danubius v Sládkovičove. Bolo by to absurdné vzhľadom na to, že som škole pomaly odnímal akreditácie. Škole sa podarilo uspieť s projektom v rámci veľkej výzvy za 70 miliónov. (…) V tomto prípade som o tom vedel a uvažoval som, ako zasiahnuť. Opis projektu som si totiž dal poslať a bol vecne dosť hlúpy,“ Draxlera opäť cituje Čas.sk.  

    - Reklama -