Boh skutočne existuje. Neuveriteľný príbeh chlapca, ktorý prežil už dva teroristické útoky a v utorok tretí

    0
    Mason (vľavo) utrpel zranenia Achillovky, zranenia od šrapnelu a popáleniny druhého a tretieho stupňa na rukách a hlave (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Mason je jedným z deviatich doteraz identifikovaných Američanov, ktorí boli zranení pri včerajšom teroristickom útoku v Bruseli. “To je jeho tretí teroristický útok. Už po tretíkrát sa naša rodina ocitla v blízkosti výbuchu bomby. V Bostone sme s Masonom stáli blok od cieľovej pásky maratónskeho závodu, ktorého sa zúčastnila moja manželka a jeho matka Kymberly. Cítili sme vtedy otras pri výbuchu a ja som bezprostredne potom vzal Masona do hotela a povedal mu, aby tam ostal. Pôsobil vtedy veľmi pokojne a vyrovnane,” uviedol Masonov otec Chad pre ABC News.

    Samotný Mason sa po svojej tretej skúsenosti s teroristickým útokom zotavuje v jednej bruselskej nemocnici a lekári predpokladajú, že ho budú môcť čoskoro prepustiť domov. Ani tentoraz podľa oznámenia jeho rodiny a predstaviteľov mormónskej cirkvi Mason nestratil duchaprítomnosť a svoj pokoj. “Mason nás vždy okamžite informuje, že je v poriadku. Stále mu hovorím, nech si dáva pozor a je opatrný pri ľuďoch, ktorí sa pohybujú v jeho blízkosti,” vyhlásila pre médiá jeho matka Kymberly.


    Ďalšiu nepríjemnú skúsenosť s teroristickými útokmi získal mladý americký misionár vlani v Paríži. “Zveril sa nám, že bol skutočne veľmi blízko miest, kde umierali ľudia. Je to požehnaním od Boha, že je náš syn stále nažive,” cituje britský denník vyjadrenie jeho otca. Spoločne s Masonom bol včera v Bruseli zranený aj jeho o rok starší kolega Joseph Empey. Ten utrpel popáleniny druhého stupňa na rukách, tvári a hlave. Ešte včera tiež prekonal operáciu, počas ktorej mu lekári z nohy vybrali kusy šrapnelu. Ako oznámila médiám jeho rodina, Joseph sa úspešne zotavuje a je v dobrom psychickom stave.

    Obaja mladí misionári v čase výbuchu postávali na bruselskom letisku spoločne so 66-ročným kolegom Richardom Norbym. Štvrtý misionár Fanny Rachel Clain, pochádzajúci z Francúzska, sa v tú chvíľu nachádzal v inej časti letiska a utrpel iba ľahké zranenia. Podľa očitých svedkov bol výbuch skutočne silný a jeho obete boli doslova vymrštené do vzduchu. Ako uvádza Daily Mail, medzi štrnástimi obeťami z letiska bol tiež muž držiaci v rukách malé dieťa. “Očití svedkovia tiež referovali o streľbe a výkrikoch Alah Akbar. Polícia neskôr našla dve pušky AK-47 a nevybuchnutú vestu s ďalšími nastraženými bombami,” dopĺňa britský denník.

    Celý text v angličtine je TU.

    - Reklama -