Rytier Čarnogurský: Čoskoro vystúpime z NATO. EÚ je poslušný mopslík USA, našou nádejou je Rusko

    0
    Ján Čarnogurský, advokát, bývalý slovenský premiér a minister spravodlivosti (Autor: archív JČ)

    V úvode svojho blogu, ktorý má Čarnogurský na konzervatívnom portáli Postoj.sk, zhrnul priebeh bruselských útokov. Napísal, že ministerka zahraničia Federica Mogheriniová na udalosti zareagovala plačom. „Bol to najlepší signál o sile Európskej únie,“ myslí si Čarnogurský. Konzervatívcovi leží v žalúdku aj fakt, že Turecko, ako náš partner v NATO, podporuje Islamský štát.

    Bývalý disident Čarnogurský skritizoval všetkých, ktorí skritizovali Roberta Fica pre to, že chcel prijať len kresťanských utečencov. Tento krok Čarnogurský vníma ako správny. „Takí publicisti by mali chodiť po Slovensku len popod koberec,“ napísal vo svojom blogu. Myslí si, že po udalostiach v Bruseli sa Slovensko musí posunúť ďalej. „Polícia sa nesmie báť tvrdšie zasiahnuť, povedzme, v rómskej osade, ak sa tam ukrývajú páchatelia trestného činu,“ píše a dodáva, že mocenské nástroje štátu by mali mať väčšiu podporu vo vláde.

    Konzervatívec zdôrazňuje, že podľa neho proti ISIS najúčinnejšie bojuje Rusko. Podľa jeho názoru, keby EÚ podporila ruské boje v Sýrii, útok v Bruseli by sa nestal. „Európska únia však ako poslušný mopslík Spojených štátov brojila proti Rusku. V Bruseli dostala za to odmenu,“ neberie si servítku pred ústa Čarnogurský.

    Slovenská armáda nás podľa konzervatívca nie je schopná brániť, lebo Slovensko je v područí NATO a Američanov. Myslí si tiež, že z NATO čoskoro vystúpime. „Dovtedy aspoň nedovoľme, aby sa čižmy NATO pevnejšie rozkročili v našej krajine medzi Tatrou a Dunajom,“ píše Čarnogurský na svojom blogu a dodáva, že riešenie celej situácie vidí v spojenectve s Ruskom.

    Blog Jána Čarnogurského

    - Reklama -