TEROR V BRUSELI Fico poslal do Belgicka kondolenčný telegram. Pozrite sa, čo v ňom píše

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

     “S obrovským zármutkom a znepokojením som prijal správu o dnešných tragických udalostiach v Bruseli, pri ktorých zahynuli nevinní občania a mnoho ďalších bolo zranených,” uviedol premiér Robert Fico v kondolenčnom telegrame belgickému kolegovi.

    V mene vlády SR i vo svojom mene vyjadril úprimnú sústrasť príbuzným obetí. “Moje myšlienky v tejto ťažkej chvíli smerujú k belgickému ľudu,” napísal premiér a vyjadril presvedčenie, že páchatelia tohto teroristického činu budú zadržaní a potrestaní.

    Najmenej 26 mŕtvych a desiatky zranených je doterajšia bilancia obetí po dvoch explóziách, ktoré krátko pred 8:00 otriasli bruselským letiskom Zaventem a po následnej explózii na stanici metra Maelbeek v centre Bruselu. Cestujúcich z letiska evakuovali. Na letisku boli zrušené všetky prílety a odlety. Železničné spojenie medzi letiskom a metropolou je tiež prerušené.

    Belgická vláda zvýšila stupeň ohrozenia teroristickými útokmi na najvyšší, teda štvrtý. Očití svedkovia tvrdia, že pred explóziou počuli streľbu a výkriky v arabčine. Ďalší výbuch otriasol stanicou metra Maelbeek v Bruseli neďaleko štvrte, kde sú sústredené európske inštitúcie.

    Doprava na tejto linke metra bola prerušená. Prevádzkovateľ metra zatvoril všetky jeho stanice. K explóziám došlo štyri dni po zadržaní Salaha Abdeslama – predpokladaného hlavného strojcu parížskych útokov – pri protiteroristickej razii v Bruseli, upozorňujú zahraničné médiá. 

    - Reklama -