Prečo nemalo SNS získať ministerstvo obrany? Komentátor odhaľuje Gajdošovu minulosť

    0
    Peter Gajdoš (Autor: SITA)

    Strana SNS podľa Denníka N viac inklinuje k Východu než k Západu. Napriek tomu, že Gajdoš Slovensko zastupoval pri NATO, transatlantickú spoluprácu nevníma až tak pozitívne. „Nerobil to prehnane aktívne a veľmi pravdepodobne ani z presvedčenia. Jednoducho sa na lukratívnom mieste vyskytol,“ napísal na margo Gajdošovho pôsobenia v NATO Pataj.

    Denník N pripomína aj minulosť budúceho ministra obrany. Za čias Mečiarovej vlády pracoval ako štátny tajomník ministra obrany Jána Siteka. V ďalšej vláde Vladimíra Mečiara ako člen SNS formálne obhajoval vstup Slovenska do NATO. „Robil to však rovnako neúprimne, ako sa Mečiar a všetci jeho ministri tvárili, že chcú na Západ,“ píše publicista Denníka N.

    SNS Jána Slotu sa v minulosti na adresu NATO vyjadrila napríklad aj týmito slovami: „SNS vidí vstup do NATO len ako ďalší chomút, ktorý sadá na krk nášho národa.“ Od Slotových čias sa podľa Pataja SNS až tak nezmenila, “nedávno totiž Andrej Danko v súvislosti s NATO a Úniou použil napríklad aj výraz otroctvo”.

    Nádejou však ostáva ešte možnosť, že Gajdoša v budúcnosti „ukočíruje dobrý štátny tajomník”, myslí si publicista. Komentár v Denníku N končí slovami: „Most a Sieť museli pri vstupe do vlády so Smerom urobiť omnoho väčšie kompromisy, než je zdravé.“

    - Reklama -