VIDEO Keby tu nebola polícia, ste mŕtvi. Takto po sebe pokrikovali protestujúci v Londýne

    0
    Na proteste v Londýne musela zasahovať aj polícia (Autor: youtube/Breitbart News)

    Londýnska polícia mala v sobotu plné ruky práce. Podľa Breitbartu musela dozerať na bezpečnosť dvoch názorovo znepriatelených táborov, ktoré si v tom istom čase usporiadali protest. Rozvášnený dav museli príslušníci polície zadržiavať živou reťazou. Z nesúrodého davu slniečkarov sa ozývali ostré vyhrážky na adresu názorových oponentov, nacionalistov. „Keby tu nebola polícia, ste mŕtvi,“ kričali mladí ľudia so zahalenými tvárami.

    Aj keď bol pôvodne ohlásený len protest proti rasizmu a na podporu vojnových utečencov, transparenty a pokriky znejúce z davu nasvedčovali niečomu inému. V mase ľudí sa objavili transparenty s nápismi ako english disco lovers (anglickí milovníci disko hudby), feminists welcome refugees (feministky vítajú utečencov) či sovietske vlajky a komunistické letáky.

    Protest v Londýne Zdroj: YouTube/Bretibart News

    Ako uviedol portál Breitbart, protestujúcim tiež prekážal kapitalizmus, škrty benefitov pre hendikepovaných a podporovali aj americké hnutie Black Lives Matter. Na proteste sa okrem iných objavil aj Sulaiman Ghani, ktorý predniesol reč na podporu usvedčených teroristov z al-Káidy, tiež sa vyjadril, že ženy by mali byť „podriadené“.

    So svojím prejavom vystúpil aj známy londýnsky komik Jeremy Hardy. „Hovorí sa, že bieli ľudia sa v Londýne postupne stávajú menšinou. Nuž, ja som jeden z najbelších ľudí, akých ste kedy stretli. Dal som si spraviť rodokmeň, lebo som si myslel, že to bude zaujímavé. Nebolo. Dvesto rokov bielych ľudí z juhovýchodu Anglicka,“ povedal a dodal, „pretože ste moji bratia a sestry. Všetci títo ľudia sú moji bratia a sestry. Nemám o nič väčší nárok na túto pôdu ako ktokoľvek iný.“  

    - Reklama -