Putinov poradca vraj zomrel, lebo donášal FBI. Píše to renomovaný americký časopis

    0
    Biely dom, sídlo a pracovisko prezidenta Spojených štátov amerických, Washington D. C. Foto: SITA

    „FBI oznámila, že Lesinove aktivity vyšetruje už od predminulého roka. Podnetom bol list republikánskeho senátora Rogera Wickera ministerstvu spravodlivosti, v ktorom žiadal o prešetrenie Rusových spoločností registrovaných na britských Panenských ostrovoch. Na rozdiel od majetkov mnohých ľudí blízkych Kremľu Lesinove účty po minuloročnej anexii Krymu neobstavili a 57-ročný Moskovčan mohol ďalej využívať rodinné nehnuteľnosti v Beverly Hills,“ napísal server.

    Nedá sa tiež vylúčiť, že Lesin, ktorý údajne zomrel na infarkt, bol informátorom FBI. Podľa amerických vyšetrovateľov navyše ruský občan nezomrel na infarkt, ale po údere do hlavy. V Kremli vraj možno niekto dostal strach, že Lesin začne „spievať“. Preto zomrel. V poslednom rozhovore pre médiá Lesin konštatoval, že má veľa nepriateľov – v Rusku aj v USA.

    Lesina od mladosti považovali za neriadenú strelu, vylúčili ho z Komsomoľu aj z vysokej školy. Na vojne si nechal na ruku vytetovať svoje meno a dátum narodenia, čo ho možno zachránilo pred tajným nasadením v Afrike v Angole. V minulom storočí Rusi v tomto regióne zosnovali podobné akcie ako dnes na Ukrajine.

    - Reklama -