Nevedel som, že sú v Nemecku iné zákony ako v Afganistane. Hájil sa imigrant súdený pre pokus o vraždu

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Vzbura prepukla v azylovom centre v durínskom Suhle v auguste 2015 po konflikte medzi imigrantmi patriacimi k rôznym odnožiam islamu. Jeden Afgánec vytrhal stránky z Koránu a napchal ich do záchoda, čo rozzúrilo do nepríčetnosti prihliadajúcich sa azylantov, informuje portál Breitbart. Na miesto prišli policajti a jeden z nich musel ochrániť Afganca, ktorého chceli ostatní imigranti zabiť.

    Hnev davu sa potom otočil voči policajtom, ktorí museli z miesta utiecť do blízkej budovy, pričom sa stali terčami lietajúcich predmetov vrátane kameňov a skla. Rozhnevaní imigranti pritom pokrikovali „Allah Akbar“. Pred Durínskym súdom vypovedala policajtka, ktorá bola pri tomto incidente prítomná. „Dav bol agresívny, nahnevaný a nenávistný,“ opisuje atmosféru incidentu mladá policajtka.

    Štyria afganskí migranti sa odmietli na súde ospravedlniť za napadnutie policajtov, pričom popierajú, že k niečomu takému vôbec došlo. Ďalej prisudzujú ich útok na Afganca nedorozumeniu. Jeden súdený muž prehlásil, že nerozumie nemeckému právnemu systému, ale v jeho krajine je normálne potrestať človeka, ktorý znesvätí Korán a podľa toho sa správal.

    - Reklama -