Súčasná situácia možno donúti Most a SMK, aby po rokoch našli spoločnú reč

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

    Zvolené strany, ktoré sa v patovej situácii budú musieť naučiť spolupracovať, budú, samozrejme, musieť aj veľa obetovať. Je otázne, či Bugár nakoniec do koalície, v ktorej sa bude nachádzať SNS, pôjde a ak áno, do akej miery mu to poškodí povesť, ktorú má medzi voličmi.

    O zostavení novej vlády sa rokuje už takmer týždeň a stále nie sú známe výsledky. O zostavenie vlády bojuje Robert Fico, niektoré strany sa s ním však vôbec nechcú stretnúť. Podľa Nového Času Sobota sa „za každých okolností však momentálne bugárovci musia v koalícii spojiť so SNS Andreja Danka“. Obe strany však majú rozdielne hodnoty a podľa analytikov môže vďaka takémuto spojeniu klesnúť popularita strany Most. Bugár sa vraj pre tento problému otvoril rokovaniam s SMK a nepoprel ani snahy o zjednotenie. Vyjadril sa, že chce posilniť zastúpenie menšiny a obyvateľov južného Slovenska v NR SR.

    Politológ Koziak sa pre Nový Čas vyjadril, že „splynutie by bolo prirodzené“ a rozdiely medzi SMK a Mostom sú vraj len osobnostného charakteru. Spojenie strán by mohlo vplyv maďarskej menšiny na politiku iba posilniť.

    „Nikto nevie, či rodiaca sa vláda neskončí po pár mesiacoch. V predčasných voľbách by tak bugárovcom spojenie s SNS voliči mohli rýchlo spočítať,“ zakončil Koziak.  

    - Reklama -