Neonacizmus je hnacím motorom Kotlebovej ĽS NS, hovorí politický komentátor. Kotlebovci zmenili len vystupovanie

    0
    Andrej Medvecký. (Autor: repro foto Youtube/Maroš Bály)

    O tom, že kotlebovci čerpajú z ideológie neonacizmu, niet pochýb. „Argument, že sa zmenil a z neonacistu sa stal politikom schopným ponúkať zmysluplné riešenia, je falošný,“ píše Filo. Dodáva, že nie všetci voliči ĽS NS zákonite musia byť neonacisti a k takémuto hlasovaniu ich viedol odpor a frustrácia z doterajšej politiky vládnucích strán.

    Dôkazom, že členovia ĽS NS zmenili len svoje vystupovanie, je aj prípad Andreja Medveckého, ktorý sa pre škandál na súde pre brutálne napadnutie muža inej farby pleti svojho mandátu nakoniec vzdal. Viac si o tom môžete prečítať TU. Nahradil ho už spomínaný Mazurek, ktorý svojimi skutkami za Medveckým až tak veľmi nezaostáva.

    Filo si tiež myslí, že neonacisti sa zviezli na vlne spoločenských nálad, ktoré vyvolal najmä Smer a niektorí predstavitelia cirkvi. Smer v snahe získať si voličov šíril strach z utečencov a do verejnej debaty sa dostal aj boj, ktorý vedú niektorí členovia cirkvi proti právam homosexuálov.

    Ako už bolo spomenuté, voliči sa jednoducho vzbúrili a vo svojom hneve naleteli sľubom nebezpečných ľudí. „Problémy týkajúce sa živobytia, nech sú akokoľvek konkrétne, nemôžu byť zámienkou podpory neonacistov,“ zdôrazňuje Jakub Filo. Na záver však dodáva, že nevedomosť neospravedlňuje a ak niekto nenávisť voči odlišnostiam ostatných schvaľuje a „nad útokmi len mávne rukou, tiež nosí masku. A pod ňou sa skrýva niekto, kto sa môže jedného dňa zobudiť ako neonacista,“ píše komentátor vo svojom blogu na stránke denníka SME

    - Reklama -