Draxler má ďalší problém a čo vysvetľovať: 2,7 milióna pre cyperskú schránku s prepojením na J&T

    0
    Minister školstva Juraj Draxler (Autor: SITA)

    Päťročný nájom budovy na bratislavských Kramároch pre účely ministerstva školstva vyjde štátny rozpočet vyše 2,7 milióna eura, informuje portál etrend.sk. Budova patrí eseročke Stromová offices, ktorej stopercentným vlastníkom je firma Sirap Holding z Cypru. Riaditeľom tejto firmy je Anastasios Angelides, ktorý by mal byť zároveň zamestnaný vo firme, v minulosti s názvom J&T Global Services.

    Podozrivý je aj spôsob výberu daného objektu, ktorý sa uskutočnil bez vypísania ponuky na verejné obstarávanie. Vypísaná tak bola len obchodná verejná súťaž, do ktorej sa prihlásila len budova s prepojením na cyperskú schránku. „Miera transparentnosti je nižšia a účastníci súťaže nemajú k dispozícií také silné revízne postupy ako v prípade verejného obstarávania,“ vysvetľuje rozdiel medzi druhmi tendra Juraj Revický zo spoločnosti Tatra Tender.

    Päťročný kontrakt by mal vlastníkovi budovy zaplatiť takmer celú investíciu do tohto objektu. Štátny inštitút odborného vzdelávania navyše prenajíma od firmy viac ako tisíc metrov štvorcových administratívnych priestorov už od septembra 2013, za čo zaplatil necelých pol milióna eur. Budova bola v čase uzatvorenia zmluvy vo vlastníctve inej eseročky Wayden, ktorú tiež vlastnila cyperská firma Patronka Development s prepojením na štruktúry skupiny J&T.

    - Reklama -