Sieť vraj nie sú žiadni vtáci. A Beblavý vraj len túžil po úspechu a úžitku. Takto poeticky sa Procházka vyjadril k Beblavého odstúpeniu

    0
    Podpredseda strany Sieť Andrej Hrnčiar, predseda strany Sieť Radoslav Procházka a bývalý podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý (Autor: SITA)

    „#SIEŤ nie je kŕdeľ vrabcov, ktorý sa rozpŕchne pri prvom výstrele zo vzduchovky. Naopak všetky svoje vnútorné témy si vyriešime v súlade s našimi pravidlami a procesmi. Tí, ktorí túžili po rýchlom úspechu a úžitku, sú sklamaní, ale jadrom #SIETE sú a zostanú ľudia, ktorí z nej urobia dlhý a dobrý príbeh,“ takto poeticky sa vyjadril šéf Siete Radoslav Procházka na margo odstúpenia podpredsedu strany Miroslava Beblavého z funkcie. Vyjadrenie poslal po svojej hovorkyni Karolíne Duckej.

    Beblavý dnes totiž na svojom oficiálnom Facebooku vyhlásil, že sa vzdáva funkcie podpredsedu strany Sieť. Zároveň si kopol do predsedu Procházku, ktorému prestal dôverovať na základe jeho ostatných počinov po voľbách, kde Sieť utrpela volebné fiasko a do parlamentu prekĺzla len o 6 desatín percenta. 

    Procházku pred pár dňami pristihol Nový Čas pri tom, ako so spolustraníkom a primátorom Martina Andrejom Hrnčiarom vstupujú do budovy Úradu vlády SR. Procházka rokovanie s Ficom čudesne zapieral a najprv tvrdil, že sa s Ficom nestretol. Neskôr priznal: „My sme vôbec nerokovali o zostavení vlády.“

    Miroslav Beblavý sa už predtým vyjadril, že v strane SIEŤ to začalo vrieť. „Vzbudilo to aj u nás veľmi silné reakcie. Ak by mal Nový Čas pravdu, tak by to bola pre mňa veľmi vážna vec. Narušilo by to moju dôveru v mojich kolegov v strane, keďže som od nich informáciu o takomto rokovaní nedostal,“ prezradil.

    Beblavý však naďalej ostáva v strane a nevzdá sa ani poslaneckého kresla. Hovorí však, že aj toto stanovisko by prehodnotil, ak by strana Sieť napriek svojim sľubom začala spolupracovať so Ficovými socialistami.

    - Reklama -