Tajné večerné schôdzky a nejednoznačné odpovede. Zamotal sa Procházka do siete lží a zahmlievania? Rozkladá stranu zvnútra?

    0
    Predseda strany Sieť Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    Denník Nový Čas priniesol fotografie, na ktorých zachytil Procházku a Andreja Hrnčiara, opúšťajúcich vo večerných hodinách úrad vlády. Išlo o rokovanie Smeru so Sieťou? V pondelok exgazda pravice novinárom tvrdil, že sa žiadneho podobného rokovania nezúčastní. Na otázku, či sa s Ficom od volieb stretol, odpovedal: „Stretol som sa. Boli sme spolu včera…“ Zároveň však dodal, že to nebolo mimo televíznych relácií. Toto tvrdenie ale nie je úplne presné, lebo v skutočnosti sa s Ficom v žiadnej z debát nestretol.

    Procházkovo zahmlievanie a nejednoznačné správanie vyvolalo menší ruch aj v radoch strany. „Vzbudilo to aj u nás veľmi silné reakcie. Ak by mal Nový Čas pravdu, tak by to bola pre mňa veľmi vážna vec. Narušilo by to moju dôveru v mojich kolegov v strane, keďže som od nich informáciu o takomto rokovaní nedostal,“ prezradil svoje pocity jeden z najsilnejších členov strany Miroslav Beblavý.

    Beblavý sa ďalej vyjadril aj na otázku denníka, či by bol ochotný svoju nedôveru v niektorých kolegov riešiť aj ráznejšie, a to odchodom. „Ja nie som človek silných a prehnaných slov. Ak by mal Nový Čas pravdu a oni nehovorili pravdu, tak je to pre mňa zásadný problém. Keď poviem, že je to zásadný problém, tak by som to aj zásadne riešil,“ vyjadril sa Beblavý.

    - Reklama -