V obci, ktorá počas povstania prežila nacistické čistky, volili kotlebovcov

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Pred necelými dvomi mesiacmi si v ľudia z Kľakovskej doliny pripomenuli 71. výročie pomsty nacistických vojsk, ktoré vypálili dve dediny a pripravili v tom čase o život 148 ľudí. Jednou z týchto dedín bol práve spomínaný Ostrý Grúň, kde 21. januára 1945 údajne tiekla krv potokom, keď Hitlerovi muži vyvraždili časť jej obyvateľov.

    Podľa denníka Nový Čas v obci Ostrý Grúň „história dostala na frak“. Kotlebova Ľudová strana – Naše Slovensko tam získala 27 % odovzdaných hlasov. Podľa starostky je to vecou nedostatočnej výchovy mladých voličov. „Som z toho sklamaná. No myslím si, že to nemá nič spoločné so situáciou v dedine. Vyzerá to tak, že v rodinách absentuje výchova,“ uviedla  starostka obce Ostrý Grúň Jana Angletová.

    Podľa starostky Angletovej volili kotlebovcov najmä mladí ľudia do 21 rokov, pretože si nepamätajú hrôzy, ktoré zažili napríklad aj ich starí rodičia. „Nemci nahnali celú moju rodinu na jednu kopu a začali po nás strieľať hlava-nehlava. Nehybné telá mojich rodičov, sestričiek a bračeka boli na mne,“ uviedla vlani 80-ročná obyvateľka Ostrého Grúňa, ktorá verí, že sa hrôzy nacistického vyhladzovania už nikdy nezopakujú.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -