Z utečencov sa formuje nová armáda. Nie však bojovníkov, ale internetových pirátov

    0
    Notebook (Autor: SITA)

    Nemecko sa snaží potenciálnym prisťahovalcom zariadiť v utečeneckých táboroch čo najlepšie podmienky na život. V 21. storočí do tejto kolónky patrí aj bezdrôtové wi-fi pripojenie. To, s čím však zriaďovatelia centier nerátali, bolo, že tisícky imigrantov budú pre nudu a bezplatný prístup na internet zrejme nevedomky zlákané k trestnej činnosti. K internetovému pirátstvu.

    Žiadatelia o azyl, ktorí sa nudia v ich dočasných domovoch, si chvíle skracujú sťahovaním tisícok filmov. Touto činnosťou porušujú autorské práva a nevedomky sa dopúšťajú nelegálnej činnosti. Niekoľko nemeckých právnikov informovalo, že počet súdnych sporov viažucich sa k tejto problematike, sa stále zvyšuje.

    Jeden z najznámejších prípadov bol zaznamenaný v Hanoveri, keď jednému z cudzincov bola „naparená“ pokuta vo výške 900 eur. Je dôležité poznamenať, že v takýchto situáciách nie je jasné, či si budú môcť obvinení takúto pokutu dovoliť zaplatiť. V tejto veci zrejme dvakrát nadšením netlieska ani Hollywood, ktorému pre po filmoch bažiacich cudzincov uniká značný zisk. Hlavné hollywoodske štúdiá v súdnych sporoch týkajúcich sa pirátstva a utečencov zastupuje mníchovská právnická firma Waldorf Frommer. O problematike informoval portál Daily Mail.

     

    - Reklama -