Britská europoslankyňa sa rozohnila: Tie ženy platia za cestu do Európy sexom a potom nedostanú azyl

    0
    Utečenci, ktorých zachránili pri ostrove Lesbos, vystupujú z trajektu v meste Pireus (Autor: SITA)

    Mary Robinsonová, írska politička a niekdajšia prvá prezidentka tejto krajiny, vyrazila do srdca EÚ – do Bruselu – a apelovala na tamojších politikov. „Potreba riešiť otázku ochrany utečencov, predovšetkým žien a dievčat, na ceste po Európe je zo dňa na deň naliehavejšia,“ povedala v Bruseli exprezidentka Robinsonová. A vedela, prečo to hovorila. V januári tohto roka totiž ženy a deti predstavovali vraj 54 percent utečencov.

    Navzdory zimným mesiacom počty utečencov prichádzajúcich do EÚ stúpajú. To ukazuje, na aké zúfalé činy sú utečenci odhodlaní. Reportéri DW hovorili napríklad so ženou v ôsmom mesiaci tehotenstva, ktorá bola dlho zadržaná v jednom z táborov v Maďarsku.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    Nemecké organizácie na ochranu detí preto vyzývajú nemeckého prezidenta Joachima Gaucka, aby nepodpisoval zákony z dielne koalície vedenej kancelárkou Angelou Merkelovou. Táto dáma sa totiž chystá sprísniť pravidlá azylovej politiky a to sa organizáciám ani trochu nepáči.

    Po strastiplnej ceste (cestou znásilňované) ženy a dievčatá zistia, že v EÚ nie sú vítané. To je neprijateľné. Zistia to potom, keď zaplatia vlastným telom a nesú si v sebe doživotné traumy. V tomto duchu ku kolegom prehovorila labouristická britská poslankyňa Európskeho parlamentu Mary Honeyballová. Preto by mali európski činitelia otvoriť legálne a oveľa bezpečnejšie cesty do EÚ. Špeciálne pre ženy a deti. Musí im byť poskytnutá zvláštna lekárska starostlivosť. Ak si to budú želať, musia mať možnosť žiť oddelene od mužov a tak podobne. Jedine tak Európa ukáže, že má ľudskú tvár.

    - Reklama -