Poľský exprezident Walesa, údajný agent komunistickej bezpečnosti: Majú na mňa nejaké tri falošné dokumenty, je to nezmysel

    0
    Bývalý prezident Poľska a držiteľ Nobelovej ceny za mier Lech Walesa (Autor: SITA)

    Lech Walesa novinárom v poľskom Gdansku povedal, že dokumenty, ktoré ho označujú za spolupracovníka komunistov Boleka, sú lživé. „K dispozícii sú tri dokumenty, ktoré boli pôvodne považované za chybné, a som presvedčený, že je to všetko falošné,“ zdôraznil Walesa. S odvolaním sa na poľské zdroje o vývoji celej kauzy informuje server PrvníZprávy.cz.

    Poľský exprezident videl iba tie dokumenty, ktoré sa dajú vyhľadať na internete. Obsahujú vraj mená, ktoré nepoznal, takže ich považuje za podvrhnuté. Udivilo ho zároveň, že mu nikto uvedené dokumenty neposkytol. Keď už niekto tvrdí, že sú tie dokumenty o ňom, mohol mu ich zo slušnosti poslať, aby sa s nimi zoznámil.

    Walesova kauza sa rozhorela potom, keď do domu zosnulého generála Czeslawa Kiszczaka vstúpil štátny zástupca v sprievode pracovníkov Ústavu pamäti národa a zhabal písomnosti, ktoré vraj chcela vdova po generálovi ústavu predať za 90-tisíc zlotých, teda necelých 21-tisíc eur.

    - Reklama -