Je volič vôl? Alebo o predvolebných sľuboch a povolebných „skutkoch“

    0
    Národná rada (Autor: Radka Turoňová)

    Weiss pre denník SME upozornil na povolebné voličské pokrytectvo. Podotkol, že tí, čo voliť nejdú, počas nasledujúcich štyroch rokov najviac nadávajú. „Voľby sú na to, aby ste dali hlasy politikom, ktorí vravia, že myslia na všetkých ľudí bez rozdielu a chcú všetkým dobre. Dobre chcú aj štátu, vlasti, národu, učiteľom, lekárom, policajtom, deťom, podnikateľom, menšinám, úradníkom a dôchodcom, susedom a tetám,“ píše komentátor.

    Weiss ďalej svoju poučku rozvíja o povolebné „fakty“. Tvrdí, že portfólio pomoci niektorých politikov sa transformuje a z tiet sa stávajú tety Anky a pod. Komentátor v článku Vôľa voliť volov upozorňuje, že väčšina politikov sa stará v prvom rade o svoje záujmy a myslí si, že „základom podstatného mena volič je vôl“.

    Tiež tvrdí, že na tzv. ovôlovanie voliča v súčasnosti politici používajú médiá. V ďalšom rade upozornil, že voliči si nečítajú volebné programy a ani dopodrobna neštudujú stratégie jednotlivých politikov, u niektorých zavážia v prvom rade šťavnaté a dobre cielené heslá z plagátov. „Voliči volia do volebnej urny. Rozdiel medzi volebnou urnou a urnou v krematóriu je ten, že právo voliť má iba hlas hodený do volebnej urny. Ten z krematória je už neplatný,“ píše Weiss na záver.

    - Reklama -