O teplé miestečko sa nemusí báť ani keby nesedel vo vláde. Kam povedú po voľbách kroky šéfa rezortu hospodárstva? Premiér zrejme už pre neho má flek, a nie hocijaký

    0
    Vazil Hudák, minister hospodárstva SR (Autor: SITA)
    Vláda podľa televízie Markíza navrhla súčasného ministra hospodárstva Vazila Hudáka na post viceprezidenta Európskej investičnej banky. Pozoruhodné je, že jeho nominácia bola schválená v utajenom režime na stredajšom zasadnutí vlády. „Môžeme ubezpečiť verejnosť, že vláda schválila na tento post renomovaného odborníka,“ komentovala premiérova hovorkyňa Beatrice Szabóová pre portál Aktualne.sk.
     
    Hudák sa k nominácii nechcel vyjadrovať, keďže ide podľa neho len „o predbežnú kandidatúru“. Súčasný šéf rezortu hospodárstva tvrdí, že nikto z ministrov ešte nevie, či sa bude podieľať na budúcej vláde aj po voľbách, a hovoriť o tom je preto predčasné. 

    Chystá sa Smer prehrať?

    Nominácia Vazila Hudáka na post uchádzača o miesto viceprezidenta Európskej investičnej banky bude pre Smer výhodná v prípade, či už po voľbách bude alebo nebude zostavovať vládu. Opozičný poslanec Daniel Lipšic tvrdí, že je to týždeň pred voľbami jasný signál toho, že sa Smer snaží svojim ľuďom nájsť teplé miestečká, keďže podľa neho im po voľbách už nebude mať čo ponúknuť. „Je to dobrý signál. Je to signál, že Smer ide prehrať voľby,“ komentoval pre TV Markíza Lipšic.
     
     
    - Reklama -