Utečenec absolvoval kurz „Rešpekt k ženám“. A hneď nato znásilnil opatrovateľku. To nie je jediný hororový zážitok z táborov…

    0
    Utečenecký tábor. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    „Maloletý býval v azylovom stredisku päť mesiacov. Chlapcovi sa (žena) páčila už dlhšie, ale ona jeho city neopätovala. Sledoval ju do pivnice a k znásilneniu malo dôjsť práve tam,“ prezradila svetovým médiám hovorkyňa Červeného kríža vo Flámsku An Luytenová.

    Aj keď ide o prípad hodný zavrhnutia, hovorkyňa Červeného kríža žiada, aby sa na všetkých mladistvých utečencov nenazeralo rovnakým spôsobom. „Nemôžeme viniť všetkých 4 000 alebo 5 000 ľudí, ktorí v stredisku žijú. To by skrátka nebolo fér,“ myslí si Luytenová.

    Server však dodáva, že v Belgicku nedošlo k útokom prvýkrát. V ďalšom z utečeneckých centier v Belgicku sa do seba pustili Iračania a Afganci. Druhí uvedení totiž ťažko niesli fakt, že jedna zo žien odmietla v utečeneckom zariadení nosiť šatku. To Afgancov nahnevalo. Iračania sa jej však zastali. Netrvalo dlho a vzduchom lietali stoličky.

    Násilný útok zo strany utečencov nebol v EÚ ani zďaleka prvým. Z belgickej vlády už jasne zaznelo, že utečenci sa musia podriadiť európskym zvykom, ak chcú žiť v Európe.

    - Reklama -