KOHO BUDETE VOLIŤ? Dnes odpovedá: Tomáš Danielis, tanečník, choreograf a pedagóg

    0
    Tanečník, choreograf a pedagóg Tomáš Danielis (Autor: archív T.D.)

    Pôjdete voliť?

    Určite áno. Počas volieb by som mal byť na Slovensku. Ale určite by som privítal voľby cez internet, alebo aspoň voľby na ambasáde alebo konzuláte v zahraničí.  
    Rozhodli ste sa, koho budete voliť?

    Vyberám si z viacerých strán.

    Budete sa rozhodovať podľa programu, či si vyberáte ľudí?

    Najviac sa pozerám smerom k SaS a Most-Híd. Budem si vyberať ľudí, teda krúžkovať budem tých, ktorým verím. Mojim vodítkom je bezúhonnosť, prístup k vzdelávaniu, kultúre, zdravotníctvu a životnému prostrediu. Podľa môjho názoru v oblasti vzdelávania a kultúry sa prepadávame rýchlym tempom do podpriemeru a teda krajina stráca budúcnosť. Ľudia v takejto krajine strácajú možnosť sa skutočne slobodne a vedome rozhodovať o svojej budúcnosti. Zdravotníctvo a životné prostredie – kvalitne a pre každého, to je základom fungujúcej spoločnosti. To sú pre mňa podmienky, aby vôbec mohol nastať rozvoj v spoločnosti. Nie vychovávať talentovaných jedincov, ktorí aby sa mohli ďalej rozvíjať, a aby sa vôbec mohli uživiť, sú nútení štátom utekať do zahraničia a „starí, chorí a neschopní“ ostanú doma.

    Tomáš Danielis patrí medzi najúspešnejších slovenských  tanečníkov, choreografov a pedagógov , ktorým sa podarilo presadiť v zahraničí. Participoval na predstaveniach v SND, Národnom divadle de Chaillot v Paríži, Hot Summer v japonskom Kyoto, GAM v čilskom Santiago de Chille, v americkom Fringe Philadelpia, Dansehallerne v Dánsku, francúzskom Hivernalles Avignon. Bol sólistom v Chorvátskom národnom balete v Rijeke či v Ballet Graz. V tomto divadle, v Štajerskom Hradci, pôsobil niekoľko sezón ako umelecký riaditeľ a tiež aj ako umelecký šéf tanečného festivalu. Bol asistentom takých mien ako Frey Faust či David Zambrano. Svojich žiakov učí v triedach v Belgicku, Nemecku, Rakúsku, Holandsku, Dánsku, Švédsku, Japonsku , Indii, Turecku a na Slovensku. Získal niekoľko prestížnych ocenení po celom svete.

    Mainly Love Forum Stadtpark Graz from Tomas Danielis on Vimeo.

    - Reklama -