Najmenej pätina migrantov v Nemecku prekročila zákon, tvrdí americký inštitút

    0
    Utečenci z Eritrey (Autor: SITA)

    Toto obrovské číslo tak predstavuje 570 spáchaných trestných činov denne a 23 každú hodinu. Ako však Kern poznamenáva, správa Spolkového kriminálneho úradu sa zaoberá len vyriešenými prípadmi, takže skutočný počet spáchaných trestných činov migrantmi mohol presiahnuť 400 000. Štatistiky sa navyše týkajú len 13 zo všetkých 16 spolkových krajín a nezahŕňajú tak napríklad najľudnatejšiu krajinu Severné Porýnie-Vestfálsko, kde sa zdržiava najväčší počet migrantov. „K tomu treba dodať, že hlavným mestom tejto spolkovej krajiny je neslávne známy Kolín nad Rýnom, kde boli počas silvestrovských osláv sexuálne napadnuté stovky nemeckých žien,“ dodáva Kern.

    Štatistiky sledujúce kriminalitu utečencov nezahŕňajú ani Hamburg ako druhé najväčšie mesto Nemecka a Brémy, kde žije najviac ľudí z celého severného Nemecka. Podľa zistení Kerna sa navyše mnoho ďalších zločinov zámerne prehliada. Politickí predstavitelia neoficiálne nariaďujú polícii, aby ďalšie prečiny spáchané migrantmi prehliadala. „Takmer štvrtinu všetkých uvedených zločinov spáchali Sýrčania, ďalej nasledujú Albánci (17 %), Kosovčania (14 %), Srbi (11 %), Afganci (11 %), Iračania (9 %), Eritrejčania (4 %), Macedónci (4 %), Pakistanci (4 %) a Nigérijčania (2 %),“ uvádza Kern.

    V štyridsiatich percentách prípadov išlo o krádeže, ktorých počet (85 035 spáchaných v roku 2015) predstavuje takmer dvojnásobný nárast oproti predchádzajúcemu roku. Na dvojnásobok narástol aj počet lúpežných napadnutí, ktorých policajné úrady evidovali vyše 36 000. Sexuálnych napadnutí, ktorých terčom sa stali ženy a deti, bolo potom hlásených v období od januára do decembra 2015 1 688, pričom v 458 prípadoch išlo priamo o znásilnenie. Nezanedbateľne tiež vzrástol počet obvinení z pokusu o vraždu, ktoré si v minulom roku vypočulo 240 migrantov, zatiaľ čo v roku 2014 išlo o 127 prípadov. Ako Kern dodáva, približne v dvoch tretinách prípadov boli páchatelia aj obete rovnakej národnosti.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    Utajené policajné záznamy tiež odhaľujú, že úrady v minulom roku podozrievali 266 osôb z toho, že bojovali pod vlajkou Islamského štátu a za utečencov sa len označovali. Následne bolo vyšetrovaných 186 z nich. Ako Kern konštatuje, zo správy nie je zrejmé, či sa sledované trestné činy týkajú len migrantov, ktorí prišli do Nemecka v minulom roku. „Ak to tak je, tak s ohľadom na ich počet – zhruba jeden milión – by to znamenalo, že najmenej pätina z nich sú kriminálnici. A vzhľadom na to, že skutočný počet trestných činov môže byť až dvakrát väčší, dostali by sme sa až na štyridsať percent,“ píše Kern a udivuje ho tvrdenie uvádzané v dokumente, podľa ktorého údajne nie je do trestnej činnosti zapojená „prevažná väčšina žiadateľov o azyl“.

    Policajný dokument nezahŕňa ani trestné činy spáchané migrantmi zo severnej Afriky, aj keď práve ich kriminalita narastá v nemeckých mestách závratným tempom. „Napríklad v Hamburgu polícia bezmocne sleduje trestnú činnosť asi tisícky mladých prisťahovalcov zo severnej Afriky, z ktorých väčšina žije na ulici a zaoberá sa prakticky všetkými druhmi trestnej činnosti. Ako nedávno zverejnil denník Die Welt, africkí mladiství sú veľmi agresívni a bojujú často sami medzi sebou. Vykazujú nedostatok rešpektu voči tunajším hodnotám a normám. Stretávajú sa každý večer v centre mesta, kde sa venujú najmä krádežiam peňaženiek. Miestni policajti tvrdia, že absolútne ignorujú akékoľvek varovania, dohovory či dokonca represívne opatrenia.“

    Aj keď konkrétne v Hamburgu počet spáchaných trestných činov severoafrických maloletých stále narastá, úrady nie sú týchto páchateľov schopné deportovať späť do ich krajiny pôvodu. „Ročne tu dochádza ku krádežiam asi 20 000 peňaženiek, takže denne ide o 55 odcudzených peňaženiek. Policajný inšpektor z Hamburgu Norman Grossmann nedávno uviedol, že 90 % krádeží majú na svedomí mladí muži vo veku od 20 do 30 rokov, ktorí pochádzajú z krajín severnej Afriky alebo Balkánu. Podobné problémy majú tiež v Stuttgarte a v Drážďanoch, kde ovládajú hlavné námestie Wiener Platz migranti z Alžírska, Maroka a Tunisu. Predávajú tam drogy a prakticky beztrestne okrádajú okoloidúcich,“ uzatvára Kern.

    - Reklama -