Na Pašku. Napajedené zdravotné sestry to nevzdávajú. S podporou lekárov si to namierili pred vilu škandalózneho podpredsedu Smeru

    0
    Protest zdravotných sestier pred bytom Pavla Pašku v Košiciach (Autor: SITA)
    Pred domom na adrese Mestský park 1 v Košiciach, kde má byt aj Pavol Paška, sa zhromaždila približne stovka zdravotných sestier a ich podporovateľov. Ľudia nespokojní so stavom zdravotníctva na Slovensku nazvali svoj malý protest Pán Paška, pacient je na prvom mieste. 
     
    Na proteste pred Paškovym trvalým bydliskom sa zúčastnili aj zástupkyne troch stoviek zdravotných sestier z prešovskej nemocnice, ktoré dali výpovede. V ich mene prehovorila na proteste Gabika Nováková. Sestra, ktorá pracovala na internom oddelení, pre denník Košický Korzár prezradila, že je už 24. deň bez práce.
     
    „Som radšej dobrovoľne nezamestnaná pre tie procedúry na úrade práce, ktoré by sme museli podstúpiť, a momentálne ma živí manžel. Najviac nám záleží na pacientoch. Naše súčasné požiadavky nevyžadujú ani euro navyše zo štátneho rozpočtu. Chceme, aby došlo k zmene rozhodnutia pomstiť sa sestrám a návrat sestier na svoje pôvodné pracovné pozície,“ povedala Nováková. 
     
    Sestry však nie sú vo svojom proteste osamotené. Podporiť ich prišiel aj Emil Fraenkel z  odborového zväzu lekárov v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura. „Nechceme sa pozerať na predražené CT-čka, predražené a sprivatizované budovy,“ vyhlásil na proteste Fraenkel.
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -