Chcú mať bilbordy, no jednu zásadnú vec si nevšimli. Budú politici cvakať?

    0
    Pohľad na bilbord politickej strany Sieť (Autor: SITA)

    Ako informoval portál aktuality.sk, ministerstvo vnútra začalo konanie voči niektorým politickým zoskupeniam. Tie totiž majú medzery v novom volebnom kódexe.

    Možno aj stotisíc

    „Týka sa to zatiaľ 6 politických strán. Ďalšie informácie vzhľadom na prebiehajúce konanie nie je možné zverejniť,“ uviedol rezort. Na niektorých reklamných pútačoch totiž chýbajú údaje o dodávateľovi alebo zadávateľovi. Podľa portálu sú medzi vinníkmi SDKÚ, SNS, KDH, Sme rodina – Boris Kollár, Šanca a vraj aj Sieť.

    Národniari argumentovali tým, že išlo o reklamné nosiče vylepené ešte pred vyhlásením volieb, kádeháci tým, že údaje majú zapísané na svojej webovej stránke. Niektorí si však prešľap priznali. Hnutie Borisa Kollára už urobilo nápravu a hovorkyňa Siete Karolína Ducká potvrdila, že v novej várke už nepozornosť napravili a údaje budú na všetkých bilbordoch. „Povinnosť uviesť objednávateľa inak ako logom strany si v produkčnej agentúre pôvodne nevšimli,“ uviedla.

    Dokedy rezort vnútra v tejto veci rozhodne, nie je známe. Koná totiž v lehotách podľa zákona. No v prípade porušenia zákona budú musieť strany či hnutia siahnuť poriadne hlboko do vrecka. Pokuty sa totiž pohybujú v rozmedzí od 10- do 100-tisíc eur. Povinnosť zverejňovať spomínané údaje prinieslo schválenie nových volebných kódexov z roku 2014.
     

    - Reklama -