VIDEO Vyžeňte Turkov do stepí, zlikvidujte Turecko, kričal Vladimir Žirinovskij. A obrátil sa aj na Roberta Fica a Európanov, čo nechcú utečencov

    0
    Vlajka Ruska (Autor: Hans Štembera)

    Žirinovskij sa sťažoval na to, že dnešná vláda nepočúva kritiku, a povedal, že ak si Rusi stále nevedia sami uvedomiť chyby svojho vedenia, je ťažké spočítať politické chyby cárskej vlády, sovietskej vlády a tiež tej dnešnej. Jeho strana má podľa neho zodpovedajúce odpovede na problémy Ruska.

    Následne obrátil svoj záujem na vzťahy s Tureckom a kritizoval, že turecký premiér na Ukrajine odmietol uznať pripojenie Krymu. Ten, ako povedal, Rusko dobylo v Osmanskej ríši jej zničením v čase, keď žiadna Ukrajina nebola.

    Teraz je potrebné podľa jeho názoru na vzťahy s Tureckom uznať Kurdistan ako nezávislý štát, prostredníctvom Arménska požadovať návrat dnešných území Turecka Arménsku a ďalej majú Gréci požadovať svoje kompenzáciePre Turecko neostane miesto. Turci nech sa vrátia do svojej vlasti, pod Taškent do strednej Ázie,“ myslí si Žirinovskij. Líder ruských liberálnych demokratov ďalej vyhlásil, že Turci zostali kočovníkmi zo strednej Ázie a dnes ostreľujú Sýriu a sú členmi NATO.

    Enfant terrible ruskej politiky a podľa zlých jazykov kremeľský dvorný šašo“ ľutoval sovietsky odchod z Afganistanu. Sovietska armáda mala z Afganistanu ťahať na Pakistan, spojiť sa s indickou armádou a pripojiť Pakistan k Indii, čo by podľa neho zaručovalo mier v tejto časti sveta a všetci by k tomu vtedy mlčali. Neexistovali by potom Taliban ani Islamský štát, preto bola chyba nie, že prišli, ale že odišli,“ povedal Žirinovskij a snažil sa tak podporiť dnešnú ruskú prítomnosť v Sýrii.

    Vzápätí Žirinovskij v prejave obrátil svoju kritiku na slovenského premiéra Roberta Fica: … slovenský premiér povedal, že nechce utečencov. On je teda tiež málo šikovný človek. A keď vstupovali do EÚ, nič nevedeli? Ak vstupujete do nejakej organizácie, musíte plniť kolektívne rozhodnutia tejto organizácie. Povedali vám, prijmite utečencov, tak ich prijímajte. Nechcete, vystúpte z Únie.

    Nech si spomenú, že sme im v Sovietskom zväze utečencov nevnucovali. Všetko sme nakupovali… Tak si porovnajte EÚ a našu krajinu,“ dodal.

    V oblasti vzťahu k Ukrajine a súčasnej vzájomnej blokády nákladnej dopravy si politik myslí, že je to málo a je potrebné poslať všetkých ukrajinských pracovníkov v Rusku späť do vlasti. To povedie vraj ku kolapsu Ukrajiny.

    V súvislosti so šírením vírusu Zika Žirinovskij navrhol úplne ukončiť všetky turistické cesty Rusov do zahraničia, ignorovať olympijské hry v Brazílii alebo ich presunúť. Ruský politik tiež tvrdí, že komáre s vírusom Zika sa objavili už v Abcházsku, pretože v Gruzínsku je americké laboratórium. Má ísť vraj o biologickú zbraň a ďalšie takéto laboratórium je podľa neho tiež pri Charkove. Drogy, alkohol a vírusy majú poraziť Rusko.

    V samotnom závere prejavu a už pod časovým tlakom ešte Žirinovskij napadol vládnu stranu Jediné Rusko za to, že chce zmanipulovať miestne doplňujúce voľby v Leningradskej oblasti, kde vraj vyhrávali kandidáti jeho strany. … Šesť mesiacov pred voľbami do Dumy zase falzifikujú voľby… A my požadujeme rezignáciu gubernátora Leningradskej oblasti.“ Jeho reč, ktorá práve gradovala, potom ukončilo vypnutie mikrofónu.

    Vladimir Žirinovskij je predsedom Liberálno-demokratickej strany od roku 1991. V posledných voľbách v roku 2011 získala strana celkom 11,4 % a je považovaná za stranu tzv. ruskej systémovej opozície. 

     

    Vystúpenie Vladimira Žirinovského v Dume, 1. časť. Zdroj: YouTube/Žirinovskij 

    Vystúpenie Vladimira Žirinovského v Dume, 2. časť. Zdroj: YouTube/Žirinovskij 

    Autor: vss

    - Reklama -