Banskobystrický škandál. Je to výtržník a dotuje Kotlebu. Takto Fico tituloval primátora Rimavskej Soboty

    0
    Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico (Autor: SITA)

    V sobotu v Okresnom úrade v Banskej Bystrici premiér Fico predstavoval akčný plán pre okresy s vysokou mierou nezamestnanosti. Pokojný priebeh konferencie ale narušil škandál. Na sobotňajšie stretnutie boli pozvaní predstavitelia miest a obcí a podnikateľov pôsobiacich v regióne. Pozvánku ale nedostal primátor Rimavskej Soboty.

    „Mysleli sme si, že zlyhala pošta alebo sme neboli pozvaní nedopatrením. Na konferenciu sme teda prišli, no dnu nás ochranka nepustila. Neboli sme na zozname,“ hovorí Šimko. Ten tvrdí, že na konferenciu pozvaný nebol preto, lebo kritizuje poslancov Smeru. Premiér Fico sa k incidentu ihneď vyjadril a vôbec nezakrýval svoj postoj k primátorovi. „Je to známy výtržník, v zmysle za každú cenu niekam prísť a urobiť kopu kriku. Pravdepodobne organizátori zvážili, že človek, ktorý financuje pána Kotlebu, nebude pozvaný. Rešpektujem prácu organizátorov,“ vyhlásil Fico. Tieto slová primátora urazili. „Toto si od pána predsedu vlády vyprosím, aby ma nazval výtržníkom, ja som nebol nikdy trestne stíhaný,“ hovorí.

    Fico podpísal s firmou RKN Global Europe memorandum o porozumení. V Bystrici by tak malo pribudnúť 1 200 pracovných miest. Plat zamestnancov by sa mal pohybovať okolo sumy 1 400 eur. Budú sa vyrábať dokumenty s ochrannými prvkami, bezpečnostné a bankomatové karty, ale aj kontrolné mechanizmy pre letiská, ktoré identifikujú falošné dokumenty. O problematike informoval portál Čas.sk.

    - Reklama -