More hnusnej, odpudivej korupcie, letargie a podpriemernosti. To je názor Draxlera na školstvo. Teda bol, kým sa nestal ministrom

    0
    Juraj Draxler, minister školstva, vedy, výskumu a športu SR (Autor: SITA)

    Dnes je Juraj Draxler ministrom školstva v druhej Ficovej vláde. Stal sa ním v novembri 2014, keď niektoré kauzy donútili SMER-SD k rošáde na pozícii predsedu národnej rady, kde bol dovtedajší predseda Pavol Paška nahradený dovtedajším ministrom školstva Petrom Pellegrinim, na ktorého miesto sa posunul práve Draxler. Minister dnes kontinuálne háji vládnu politiku a požiadavky učiteľov považuje za neopodstatnené. Pred parlamentnými voľbami v roku 2010 však nešetril kritikou na stranu SMER-SD, a dokonca jej prial veľkú facku od voličov, uvádza portál denníka SME.

    Juraj Draxler bol v tom čase vyučujúcim na Angloamerickej univerzite v Prahe a politicky sa neangažoval. Strana je vnútorne neuveriteľne slabá. Chýbajú manažérske zručnosti aj komunikačná kultúra. Smer vznikol tak, že sa populárny politik dal dohromady s podnikateľmi,“ opísal Draxler charakter politického marketingu vtedy najsilnejšej vládnej strany.

    Súčasný minister v kritike neprestával a na mušku si vzal aj situáciu v slovenskom školstve. Školstvo žije z toho, čo sa vytvorilo pred rokom 1989, teda z ostrovov pomerne dobrých prírodovedných a technických pracovísk. Tieto ostrovy obklopuje more hnusnej, odpudivej korupcie, letargie a podpriemernosti. A zaostalosti,“ z čoho vyplýva, že sa podľa Draxlera školstvo za 20 rokov od revolúcie nikam neposunulo.

    Dnes mlčí

    Denník SME chcel k uvedeným vyjadreniam spred šiestich rokov získať aj vyjadrenie samotného ministra. Ozvala sa však akurát jeho tlačová hovorkyňa, ktorá oznámila, že otázku ministrovi posunula a že urobila všetko pre to, aby odpoveď dostala. Následne sa už neozvala.

    Celý článok nájdete TU.

    - Reklama -