Nové vrtuľníky tak skoro nebudú. Na Kaliňákov tender si najprv posvietia úrady

    0
    Robert Kaliňák, vicecepremiér a minister vnútra (Autor: Jozef Hübel)

    Tender na nákup vrtuľníkov pre záchranárov a políciu mal byť pôvodne uzavretý už pred Vianocami, 21. decembra. Po vznesení námietok sa však lehota predĺžila a pravdepodobne nebude všetko vybavené ani do volieb, ktoré sú 5. marca. „Úrad o námietkach rozhodne po splnení zákonných predpokladov a v zákonom stanovenej lehote,“ uviedol hovorca ÚVO Ján Mažgút.

    Ministerstvo vnútra tvrdí, že sa k námietkam či podmienkam súťaže sa v súčasnosti nemôže vyjadrovať „vzhľadom na prebiehajúci proces vyhodnocovania ponúk, ktorý je podľa zákona o verejnom obstarávaní dôverný a neverejný“.

    Tip na víťaza

    Vlani v októbri vypísalo ministerstvo vnútra tender na nákup ôsmich vrtuľníkov za 80 miliónov eur a zároveň oznámilo, že na nákup použije peniaze z eurofondov. Súčasťou zákazky by mala byť aj špeciálna záchranárska výbava či päťročný servis. Minister vnútra Robert Kaliňák vopred avizoval, že favoritom na získanie tendra by mohla byť americká firma Bell Helicopter, ktorá vlani už dva vrtuľníky na Slovensko dodala.

    „Určite to nie je vylúčené a patrí medzi top favoritov,“ odpovedal v auguste Kaliňák na otázku SME, či by mal Bell vyhrať aj súčasný tender. Podľa ministra „by to bolo ideálne aj z ekonomického pohľadu“.

    Celý článok si môžete prečítať TU.

    - Reklama -