VIDEO Šokujúce zábery východne od Slovenska. Toto sa deje na Ukrajine. V hlavnej úlohe narkoman a proruskí rebeli

    0
    Mučenie muža na Ukrajine (Autor: Repro/Daily Mail)

    Rebeli nachádzajúci sa v Doneckej oblasti sa vyvŕšili na podozrivom dílerovi drog či narkomanovi, ktorého bičovali elektrickým káblom. Muž prosil o život a kričal od bolesti, no ani to v nich nevyvolalo zľutovanie, skôr naopak.

    Trest za drogy

    Na videu, ktoré zverejnilo britské Daily Mail, stojí polonahý muž s rukami zviazanými o drevený stĺp. Chrbát má zlynčovaný ešte skôr, ako sa začne bičovanie na videu, ktoré sa dostalo na internet. „Prestaňte, prosím. Budem hovoriť, čo potrebujete. Zavolám ďalšiemu dílerovi a on príde s drogami,“ kričí mučený muž, ktorý bol identifikovaný ako Aleksey Frumkin, 42-ročný Ukrajinec.

    Hoci mučiteľovi prisahal, že povie všetko, ten mal odkaz aj pre ostatných, ktorí sa zaplietli s drogami. „Díleri, feťáci, príďte sem k nám. Máme spôsob, ako sa vysporiadať s ľuďmi ako vy,“ odkázal zamaskovaný rebel. Je pritom známe, že na Ukrajine sa rebeli otrasne správajú napríklad aj k ženám, pričom nešetria obzvlášť narkomanky alebo prostitútky.

    Ako sme informovali, mučenie je bežnou súčasťou napríklad luhanských jednotiek. Často ale ide aj o mužských väzňov. Ženy a dievčatá mávajú s vojakmi sex za jedlo. Bohužiaľ, v konfliktných oblastiach je to často niečo ako „vykúpenie“. Narkomanky zneužívajú podľa servera Women Against Violence (Ženy proti násiliu) aj policajti v Donbase. Také je svedectvo jednej z nich. „Raz som šla za dílerom, pichla som si a vracala sa domov, keď ma zastavili policajti a začali ma obťažovať a fackovať. Strčili mi do vrecka fet a povedali, že im buď vy*ajčím, alebo mi to prišijú. Tak som súhlasila,“ citoval z príbehu, ktorý zmapovala organizácia, portál iDNES.cz.

    Avšak späť k mučenému narkomanovi z videa. Mučiteľ vo videu priamo priznal, že obeť dúfa, že sa nad ním zmiluje, no to je len omyl. „Zabijeme ho,“ vyhlásil. Muž, ktorý celý incident natáčal, zas povedal, že je to trest za to, že je drogový díler. Muž je podľa svojich slov členom proruských rebelov. Predpokladá sa, že video bolo natočené v dome nešťastníka v obci Communar v Doneckej oblasti. Práve tam sa totiž proruskí rebeli nachádzajú. Je možné, že ide o incident ešte z roku 2014, keď jeho rodina ohlásila jeho zmiznutie. Podľa mužových priateľov bol vraj zástancom samotných rebelov. To by vysvetľovalo, ako sa k nemu dostali.

    - Reklama -