Porošenko sa poriadne prepočítal. Ukrajinský premiér vyšiel z hlasovania o dôvere ako víťaz. Pozrite sa, koľko hlasov ho delilo od pádu

    0
    Arsenij Jaceňuk, bývalý predseda vlády Ukrajiny (Autor: SITA)

    Za návrh na vyslovenie nedôvery vláde hlasovalo 194 poslancov, pričom potrebných bolo 226 hlasov. Ukrajinský prezident Petro Porošenko vyzval dnes Jaceňuka a generálneho prokurátora Viktora Šokina, aby odstúpili a obnovili tak dôveru k štátnym inštitúciám. 

    Agentúra UNIAN s odvolaním sa na Mustafu Najema, podpredsedu parlamentnej frakcie Bloku Petra Porošenka, neskôr informovala, že Šokin odstúpil z funkcie. Informáciu o odstúpení potvrdila pre denník Ukrajinska pravda aj samotná generálna prokuratúra. Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes uviedol, že sa so Šokinom ráno stretol a navrhol mu, aby odstúpil. Podľa hlavy štátu si generálna prokuratúra nezískala dôveru spoločnosti. 

    Námestník ukrajinského generálneho prokurátora Vitalij Kasko v pondelok oznámil, že odstupuje z funkcie. Na tlačovej konferencii uviedol, že Šokin mu odobral “všetky funkcie a nástroje na vyšetrovanie a sledovanie všetkých prípadov, ktoré inicioval náš tím”. 

    Kasko rozhodnutie odstúpiť z funkcie zdôvodnil “transformáciou úradu generálnej prokuratúry na orgán, kde vládne korupcia a vzájomná ochrana a akékoľvek snahy zmeniť systém sú okamžite perzekvované”, informovala agentúra Ukrinform.

    - Reklama -