Zabráňme likvidácii útulkov na Slovensku

0
Ochránci zvířat - ilustrační foto (Autor: Jaroslav Bukovský)

My sme občianske združenie ktoré sa už 7 rokov snaží zachraňovať týrané a túlavé psíky. OZ Tuláčik v Brezne od svojho vzniku v roku 2009 do konca roku 2015 zachránilo viac ako 700 psíkov z ulice. Ich záchrana a naša práca je závislá na podpore občanov a firiem ktorú nám mohli každoročne vyjadriť darovaním 2% zo svojich daní. Bohužiaľ po novele zákona sa celý proces skomplikoval a nastavil tak aby združenia dostali čo najmenší podiel a to iba  z týchto prostriedkov. Úpravou zákona zase vyhrávajú oligarchovia ktorým v rozpočte zostane viac penazí na šafárenie než doteraz. Nikoho vo vláde nazujíma ako majú svoju činnosť financovať verejnoprospešné organizácie ktoré pomáhajú nielen zvieratám ale aj ľuďom. Rádi by sme vedeli čo nám odporučí vláda do budúcnosti, máme dať psíkom menej jedla alebo im nedať žiadne alebo im nemám dopriať veterinárne ošetrenie ktoré psíkom vo väčšine prípadov zachráni život? Máme svoju činnosť ktorú robíme 7 rokov ako dobrovoľníci bezplatne ukončiť a vypustiť bezbranné zvieratá na ulicu? Pomôžte nám šíriť túto petíciu, vyzbierať čo najviac podpisov a zvrátiť súčasný stav, ďakujeme.

Nové znenie zákona!!!

a) Ak právnická osoba (firma) v roku 2015 až do termínu na podanie daňového priznania a zaplatenie dane v roku 2016 (zvyčajne do 31.3.2016) NEDAROVALA financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel (aj inej organizácii, nemusí byť iba prijímateľovi), tak môže poukázať iba 1,0% z dane – vyznačí v daňovom priznaní, že poukazuje iba 1,0% z dane

b) Ak právnická osoba (firma) v roku 2015 až do termínu na podanie daňového priznania a zaplatenie dane v roku 2016 (zvyčajne do 31.3.2016) DAROVALA financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel (aj inej organizácii, nemusí byť iba prijímateľovi), tak môže poukázať 2% z dane – označí v daňovom priznaní, že poukazuje 2% z dane (tak ako po minulé roky).

Petíciu môžete podpísať tu.

- Reklama -