Marketingový frajer? Matovič ukázal účtovníctvo

    0
    Igor Matovič. (Autor: Repro foto: TA3)

    Podľa Fica malo Matovičovo účtovníctvo skončiť v zbere. Líder Obyčajných ľudí však na včerajšej tlačovke prisľúbil, že ukáže, kde ho má odložené. Je to na povale domu jeho starej mamy.

    Smerácki voliči ho trápiť nemusia

    Premiér obvinil Matoviča z toho, že v roku 2008 fiktívne previedol svoje podnikanie, ktoré prevádzkoval ako živnostník s názvom Igor Matovič – regionPRESS, na zamestnanca Pavla Vandáka. Okrem toho mal preprať 122 miliónov korún a zničiť účtovníctvo, aby sa tak vyhol daňovej kontrole.

    Matovič sa však nedal a dokumenty ukázal. Ide o účtovníctvo za roky 1997 až 2008, pričom doklady za rok 2002 a 2004 chýbajú. No práve týchto dvoch rokov sa týkala ohlásená daňová kontrola. Matovič ale tvrdí, že ich nechal Vandákovi a či ich dal do zberu, alebo nie, to nevie. Matovič oznámil, že na Vandáka podáva trestné oznámenie za krivú výpoveď a krivé obvinenie. Rovnakej satisfakcii sa nevyhne ani Fico, na ktorého tiež podá trestné oznámenie.

    Sociológ Martin Slosiarik z Focusu tvrdí, že situáciu Matovič marketingovo zvládol. „Voliča OĽaNA vystúpením mohol presvedčiť a to, že voliči Smeru mu neveria, to ho trápiť nemusí,“ povedal pre denník Sme. Ukázaním účtovníctva podľa neho presvedčil časť zneistených voličov. Okrem toho Fica včera vyzval aj na detektor lži, čo Slosiarik takisto hodnotí ako dobrý ťah.

    - Reklama -