Lipšic na plné ústa o Matovičovi: Jedinou jeho chybou bola…

    0
    Sprava: Líder OĽaNO Igor Matovič a predseda strany NOVA Daniel Lipšic (Autor: SITA)

    Lídri Obyčajných ľudí a nezávislých osobností a hnutia NOVA Matovič a Lipšic mali v utorok poskytnúť rozhovor pre SME spoločne. Prišiel však len Daniel Lipšic. Matovič sa ospravedlnil s tým, že sa musí pripraviť na tlačovú besedu, kde chcel reagovať na obvinenia premiéra Roberta Fica, že pred ôsmimi rokmi prepral 122 miliónov korún. Žiadna tlačovka však nebola, Matovič ochorel.  

    Čo si o tom myslí Daniel Lipšic, ktorý s ním kandiduje vo voľbách? Podľa neho Matovič potrebuje čas na prípravu všetkých dokladov, aby vyvrátil nezmyselný útok“ Roberta Fica. Zároveň sa vyjadril, že nepochybuje o tom, že by Ficove tvrdenia nedokázal vyvrátiť. Priznal, že aj on sám verí Matovičovi, že 122 miliónov korún (4 milióny eur) neprepral.

    To, že Robert Fico hovorí opak, chápem. Nikdy nemal iný legálny príjem ako od štátu a len od štátu. Nikdy nepodnikal. Vlastnou hlavou nezarobil legálne nič. Čiže nevie pochopiť, že niekto môže aj legálne slušne zarábať, aj zdaňovať. Myslím si, že by Igor mal určite predložiť aj sumy, ktoré odviedol na daniach štátu a ktoré odviedli takí majstri športu, ako sú Robert Kaliňák a Ján Počiatek. Lebo sú ľudia, ktorí platia dane a ktorí neplatia dane,“ povedal pre SME Daniel Lipšic a dodal, že jedinou chybou“ Matoviča bola podľa neho kauza Belize.

    Urobil ju pod extrémnym tlakom. Urobili raziu v jeho rodinnej  firme, ktorá bola podľa mňa nezákonná, zverejnili to. Ľudsky je to veľmi ťažká situácia. Mal reagovať inak. Ale zneužívanie moci s vami zakýva,“ ospravedlňoval svojho kolegu. Za útokom“ na hnutie OĽaNO-NOVA zo strany Roberta Fica vidí Lipšic strach predsedu Smeru, že ak budú OĽaNO-NOVA a SaS, ktoré jednoznačne vylúčili koalíciu so Smerom, čo najsilnejšie, je menšia šanca, že Fico zostaví vládu s niekým iným.

    Daniel Lipšic sa vyjadril aj k finančným skupinám, ktoré podľa neho ovládajú Slovensko. „Myslím si, že je to najväčší problém Slovenska. Táto krajina je ‚zajatá‘. Slovensko si rozparcelovalo pár oligarchov a finančných skupín – Penta, J&T, Výboh, Brhel, Široký, Poór. Majú rozparcelovanú väčšinu politiky, väčšinu médií, väčšinu justície. Na Slovensku nevládne Robert Fico. Robert Kaliňák neovláda políciu. Konkrétni oligarchovia majú konkrétnych funkcionárov policajného zboru,“ povedal a dodal, že o obsahu kauzy Gorila vôbec nepochybuje a ani o tom, že Penta podplácala politikov. „Minimálne tých, ktorí boli v konšpiračnom byte. Rozhovory Haščák – Bubeníková, Haščák – Malchárek eventuálne ďalší sú absolútne dôveryhodné,“ uviedol.

    - Reklama -