Dôrazná politika Lotyšska: Utečenci dostanú 2,15 eura na deň

    0
    Pobaltie (Autor: Archív)

    Server Novinky.cz informoval s odvolaním sa na britskú BBC o tom, že Lotyšsko našlo cestu, ako znepríjemniť život utečencom v Lotyšsku natoľko, aby chceli sami odísť. „K ubytovaniu v utečeneckom tábore dostanú 2,15 eura na deň na stravu a ďalšie výdavky. Počas troch až šiestich mesiacov v tábore sa utečenec môže na štátne náklady učiť po lotyšsky. Utečenec pokračujúci v štúdiu môže dúfať, že dostane podporu v nezamestnanosti, ale tú vláda znížila na 139 eur mesačne; ostatní členovia rodiny môžu dostávať po 97 eurách, píše server s odvolaním sa na BBC.

    Pritom len prenájom garsónky v hlavnom meste Riga stojí okolo 150 eur. A nacionalistickí poslanci si pochvaľujú, že za týchto podmienok nebudú chcieť utečenci v Lotyšsku žiť, aj keď krajina pristúpila na to, že v rámci kvót prijme 531 ľudí.

    Pre doplnenie treba dodať, že do Lotyšska dorazili dve rodiny z Eritrey a Sýrie, spolu šesť ľudí. Lotyši začali ešte výraznejšie protestovať proti migrantom. Len za uplynulý polrok sa v hlavnom meste konalo šesť demonštrácií zameraných proti migrantom.

    - Reklama -