Biznis s pozemkami v plnom prúde. „Prihral“ Jahnátek podnikateľovi lukratívne parcely?

    0
    Ľubomír Jahnátek, bývalý minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (Autor: SITA)

    Developeri pohybujúci sa okolo podnikateľa Petra Sýkoru si môžu spokojne mädliť ruky. Dostali sa k naozaj lukratívnym pozemkom v blízkosti budúceho bratislavského obchvatu. Za to môžu poďakovať Slovenskému pozemkovému fondu, nad ktorým dohliada minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek.

    Portál Aktuality.sk zistil, že ide o parcely s rozlohou 10 400 metrov štvorcových. Odborníci upozornili, že jeden meter štvorcový má hodnotu 75 eur. Znamená to, že trhová hodnota pozemkov, ktoré dostali Sýkorovi ľudia, sa pohybuje približne okolo 777-tisíc eur.

    Majiteľom lukratívnych pozemkov pod budúcim obchvatom je firma Petra Sýkoru Lassee a  jej spoločníkmi sú schránkové firmy so sídlom na Seychelách a v Dubaji. Portál ďalej upozorňuje, že Slovenský pozemkový fond podľa zákona nesmie vydať reštituentom a ani postupníkom pozemky, ktoré sú určené na vyvlastnenie vo verejnom záujme.

    Aktuality.sk pripomínajú, že už prednedávnom informovali, že podnikateľská skupina sýkorovcov sa k lukratívnym parcelám od Jahnátkových ľudí dostala aj v minulosti. Malo ísť o pozemky v okolí Bratislavy a Senca.

    - Reklama -