Zvláštne kroky zdravotných sestier. Treba vymeniť šéfku odborov?

    0
    Predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká (Autor: SITA)

    O svoj rázny postoj sa s denníkom Pravda podelil Martin Krno. Ten tvrdí, že súčasná šéfka odborov a starostka z Kunerádu by mala urýchlene podstúpiť preškolenie v Sládkovičove, ako byť správnou odborárskou funkcionárkou. Komentátor poukázal na „roztrieštenosť“ jej konania. Jeden deň s učiteľmi vyzýva na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, neskôr hľadá s vládou kompromisy, následne vyjde s memorandom s novými požiadavkami a napokon prijíma výzvu Roberta Fica, aby sa 500 sestier vrátilo k pacientom.

    „Pravda, Kavecká to podmieňuje tým, že sa im zvýšia platy. Iba im, nie aj ostatným vyše 12 000 kolegyniam, ktoré vo chvíli, keď sa lámal chlieb, neopustili pacientov,“ píše Krno. Podľa neho je toto navyšovanie garantované samotným premiérom Ficom. „Navýšenie platov len vyvoleným má garantovať podpisom priamo predseda vlády. Žeby si dal kolečko okolo Slovenska a osobne zariaďoval lepšie mzdy všade, kde ho o to požiadajú? Hoci aj vo Volkswagene?“ píše.

    Krno nespochybňuje nárok na protest či štrajk, ale hovorí o tom, že odboroví šéfovia počas takejto kritickej situácie musia myslieť aj na druhý či tretí krok. 

    - Reklama -