Sestrám ide len o peniaze a z protestu cítiť politikárčenie. K problematike sa vyjadril prezident Asociácie nemocníc Slovenska

    0
    Zdravotné sestry (Autor: SITA)

    A aký názor má na aktuálnu tému v zdravotníctve Marián Petko? Svoje postoje vyjadril v rozhovore pre denník Pravda. Podľa neho je memorandum navrhnuté sestrami nerealizovateľné po finančnej aj po právnej stránke. A ak by prešlo do platnosti a vyhovelo by sa mu, došlo by k neuveriteľným finančným nárokom. Prezident asociácie taktiež uvádza, že v nemocniciach dochádza k vypätým scénam a zvyšuje sa napätie. Ide hlavne o pracovníčky, ktoré dali výpoveď, a zamestnankyne, ktoré zostali v práci. Táto konfliktná atmosféra sa ale nevzťahuje len na jednotlivé sestry, ale aj na lekárov a iných zdravotných zamestnancov. Medzi sestrami, ktoré podali výpovede, a týmito skupinami to poriadne iskrí.

    A v akých farbách vidí Petko ukončenie protestu? „Podľa môjho názoru sa neskončí úspešne. V celom proteste chcú stále len peniaze, vyššie platy, ale nič neponúkajú. Nevidím v tom zmenu smerom k pacientom,“ vyjadril sa prezident asociácie.

    Podľa neho je potrebné oddeliť záujmy radových sestier od predstaviteliek, ktoré protest vedú. „Toto nie je protest sestier, je to hlavne protest odborársky. A oddeľoval by som čelné predstaviteľky od bežných sestier. Niekto chcel kandidovať do parlamentu, potom urýchlene kandidátku stiahol. Cítiť z toho politikárčenie,“ hovorí.

    - Reklama -