VIDEO Hendikepovaný terorista plánoval vyhodiť vo vzduchu lietadlo. A takto sa to skončilo

    0
    Poškodené lietadlo (Autor: ReproFoto: youtube)

    Hendikepovaný terorista. S takýmto prípadom sa stretli na letisku v somálskom hlavnom meste Mogadišo. Útočník, ktorý mal v úmysle vyhodiť do vzduchu lietadlo s vyše 70 cestujúcimi sa cez letiskovú kontrolu nepozorovane dostal práve tým, že bol na vozíčku. Preniesli ho do lietadla a usadili k oknu. Počas letu sa odpálil a cez dieru, ktorú výbuchom spôsobil na trupe lietadla, vypadol. Pilot bezpečne pristál a ostatným cestujúcim sa nič vážne nestalo.

    Po pristátí lietadla v cieľovom meste Džibuti sa srbský pilot pre BBC vyjadril, že to bola jeho “prvá a dúfa, že aj posledná bomba na palube lietadla”. Zároveň dodal, že jediným šťastím bolo, že lietadlo sa počas explózie nachádzalo vo výške len 3300 metrov, lebo ak by bolo vyššie, mohlo sa to skončiť omnoho horšie.
    Po tom, čo lietadlo pristálo, úrady zisťovali, či išlo skutočne o bombu na palube alebo o technickú poruchu. Neskôr sa ukázalo, že chýba jeden pasažier a svedkovia potvrdili, že ho videli vzplanúť.

    Denník The Wall Street Journal však uvádza, že pri diere v lietadle našli vyšetrovatelia stopy po výbušnine. „Pasažier sa dostal na palubu na invalidnom vozíku a je podozrivý, že bol samovražedným útočníkom,“ informoval denník s odvolaním sa na diplomatické zdroje.

    Explózia spôsobila dieru na trupe lietadla. (Zdroj: YouTube.com)

    Polícia už zatkla aj pasažiera, ktorý sedel vedľa útočníka. Podozrievajú ho, že bol jeho komplicom. K explózii sa zatiaľ neprihlásila žiadna z militantných skupín.

    - Reklama -