Pod Čislákom sa možno zatrasie stolička. Zvolá opozícia mimoriadnu schôdzu kvôli jeho odvolaniu?

    0
    Exminister zdravotníctva Viliam Čislák (Autor: SITA)

    “Aj keď je tesne pred voľbami, takáto schôdza má zmysel, pretože súčasná vláda odmieta diskutovať o týchto problémoch a vyvodzovať za ne zodpovednosť. Zvolanie schôdze s témou odvolania ministra je preto jedinou možnosťou, ktorú opozícia má, aby sa o týchto množiacich sa prešľapoch vládnej strany verejne diskutovalo v parlamente,” zdôvodnil Kaník. Iná forma mimoriadnej schôdze by bola podľa Kaníka okamžite zablokovaná poslancami za Smeru-SD tak, že by nebol schválený program. “Preto je nevyhnutné, aby programom mimoriadnej schôdze bolo odvolanie príslušného ministra, ktorý je zodpovedný za rezort zdravotníctva,” dodal Kaník. 

    Strana Sloboda a Solidarita (SaS) podáva trestné oznámenie k aktuálnej masérskej kauze strany Smer-SD. Fakt, že môže byť do nej zapletená aj súčasná sekretárka predsedu vlády Mária Trošková podľa SaS zosilňuje podozrenie o pôsobení organizovanej skupiny na úrovni riadenia štátu. 

    “Prudký nárast platieb zo strany štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) zariadeniam Pavla Kostku, pochybnosti o ich odôvodnenosti, angažmán bývalej ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej v tejto záležitosti a napokon aj objavenia sa mena Trošková sú podľa nášho názoru relevantné skutočnosti, aby sme tieto podozrenia mohli vysloviť,“ uviedol podpredseda SaS Ľubomír Galko. Do celej záležitosti by mal podľa neho vstúpiť aj Najvyšší kontrolný úrad a Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, keďže vnútorná kontrola VšZP zlyháva.

    - Reklama -