Ďalšia novinka z Nemecka. Receptom na zblíženie s prichádzajúcimi utečencami majú byť multikultúrne záchody

    0
    Utečenci v Nemecku (Autor: SITA)
    Rozhodnutie nahradiť obyčajné toaletné misy takzvanými multikultúrnymi vzniklo z toho, že nemecké úrady nechceli, aby sa utečenci cítili byť ponížení a navyše to údajne zlepší vzájomné spolužitie rôznych kultúr. Nemecký portál denníka Frankfurter Algemeine Zeitung (FAZ) píše o nutnosti zaradenia multikultúrneho WC do nemeckej spoločnosti. 

    Nič prevratné 

    Nové multikultúrne toalety nie sú podľa FAZ žiadnou prevratnou novinkou, lebo napríklad v euroázijských železničných vagónoch sú už roky. Tieto nové WC majú byť rozmiestnené po celom Nemecku, aby sa aj Nemci mohli učiť hygienické návyky ľudí, ktorých k nim vlani prišiel viac ako jeden milión. 
     
    Problém, ktorý majú riešiť multikultúrne toalety, je v tom, že niektorí utečenci doma používali vždy len latríny a keď majú používať európske toalety, nevedia, ako na to. Na toaletnej mise preto buď stoja, alebo radšej vykonajú potrebu niekde inde a často sa stáva, že je to práve v sprchách, čo výrazne znižuje hygienické podmienky v azylových centrách, kde sú sanitárne zariadenia spoločné a zdieľajú ich spolu desiatky alebo aj stovky ľudí. 
     
    Ďalší problém je navyše v tom, že množstvo utečencov nepozná ani toaletný papier a to, že si v európskych azylových táboroch chodia „odskočiť“ do ktorýchkoľvek kríkov v okolí, tento problém len znásobuje. Starosta nemeckej obce Hardheim im Odenwald preto pristúpil k neštandardnému kroku a vydal vyhlásenie, v ktorom okrem iného píše: „Keď na nás príde volanie prírody, robíme to výhradne na toaletách, nie v záhradách a parkoch, a to ani v prípade nutnosti.“ Za toto vyjadrenie si starosta vyslúžil vlnu kritiky zo strany ľudí, ktorí sa migrantov zastávajú. 
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -