Nemecko venuje agentúre OSN pre utečencov o pol miliardy eur viac

    0
    Demonštrácia proti imigrantom v Nemecku. S heslom: Rapefugees not welcome - znásilňovači-utečenci, nie ste vítaní (anglická slovná hračka) (Autor: SITA)

    Vlani v septembri bolo Nemecko deviatym najväčším prispievateľom UNHCR. Darcovská konferencia v Londýne, na ktorej Merkelová oznámi zvýšenie príspevku, sa začína vo štvrtok. Zúčastnia sa jej hlavy štátov a ministri z celého sveta. Udalosť organizuje Británia, Nemecko, Kuvajt, Nórsko a OSN.

    Kancelárka Angela Merkelová povedala, že predpokladá, že väčšina sýrskych a irackých utečencov sa vráti domov hneď ako konflikt v ich domovských krajinách skončí. Vyzvala preto aj ďalšie európske krajiny, aby tak ako Nemecko prispeli na pomoc utečencom viac peňazí.

    V Nemecku sa v januári zaregistrovalo asi 92 000 utečencov, teda zhruba trikrát viac ako v prvom mesiaci roka 2015. Denne dorazí na grécke ostrovy z tureckého pobrežia viac ako 1 900 ľudí. Len počas posledných dvoch dní priplávalo do aténskeho prístavu Pireus z ostrovov v Egejskom mori 8 200 migrantov.

    Celý článok v angličtine TU.

    - Reklama -