Zdravotné sestry v nemocniciach nechýbajú? O všetkých pacientov je adekvátne postarané, vyhlásil minister

    0
    Exminister zdravotníctva Viliam Čislák (Autor: SITA)

    Nemocnica v Žiline mala k dnešnému dňu približne 800 hospitalizovaných pacientov. Za ostatné dva dni prijala na hospitalizáciu 118 nových pacientov. Zároveň do dnešného obeda bolo v nemocnici vykonaných vyše 50 operácií, z toho väčšina plánovaných. “Na všetkých oddeleniach nemocnice sú naplánované a personálne zabezpečené služby, vrátane medializovaného oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny,” skonštatovalo ministerstvo zdravotníctva. 

    Podobne je podľa rezortu zdravotná starostlivosť zabezpečená aj vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Prešove. “V pondelok bolo v prešovskej nemocnici hospitalizovaných 714 pacientov, dnes sa počet hospitalizovaných zvýšil na 760. Zároveň za posledné dva dni bolo v tejto nemocnici operovaných 61 pacientov,” oznámilo ministerstvo. 

    Rezort vyjadril ľútosť, že predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká dnes zrušila dlhodobo plánované rokovanie ku kolektívnej zmluve v žilinskej nemocnici. “Opätovne tak znemožnila podpis tejto zmluvy. Mimochodom, táto zmluva vychádza v maximálne možnej miere v ústrety zamestnancom žilinskej nemocnice a zohľadňuje aj požiadavky sestier, pokiaľ ide o započítavanie odbornej praxe či navýšenie mzdy v nadväznosti na odpracované roky,” uzavrelo ministerstvo. 

     
    - Reklama -