Viliam Čislák posiela na sestry policajtov, mal by sa hanbiť. Smeráckeho ministra si podal už aj Sulík

    0
    Richard Sulík (Autor: SITA)

    Trestné oznámenie ministra zdravotníctva Viliama Čisláka za šírenie poplašnej správy považuje opozičná Sloboda a Solidarita (SaS) za úbohé zastrašovanie zdravotných sestier, ktoré našli odvahu a legálnym spôsobom prejavili nespokojnosť s tým, ako vláda Smeru-SD počas uplynulých rokov riadila rezort zdravotníctva. „Minister by sa mal hanbiť, že si na pomoc proti bezbranným ženám volá políciu a prokuratúru. Je to hanba celej vlády, lebo nepochybujeme, že koná so súhlasom či rovno na príkaz premiéra Roberta Fica,“ hovorí predseda SaS Richard Sulík.

    Zdravotná starostlivosť je podľa liberálov na Slovensku v katastrofálnom stave v prvom rade preto, lebo Smer-SD počas dvoch volebných období neurobil žiadne systémové zmeny. „Naopak, zdokonalil systém tunelovania verejných zdrojov v zdravotníctve, na ktorom sa obohacujú stranícki nominanti strany Smer-SD a všakovaké tety Anky. Polícia by sa mala zaujímať o nich,“ dodáva Sulík. Liberáli opakovane upozorňujú, že pravú tvár Roberta Fica a jeho najbližších spolupracovníkov vo vláde i parlamente neukazujú volebné balíčky, ktorými sa pokrytecky vtierajú do priazne voličov, ale arogantné kroky, aké predvádza minister Čislák v prípade zdravotných sestier a minister Draxler v prípade učiteľov. “Pripadajú mi ako Ficovi lokaji, ktorí neustálym ohýbaním chrbtice stratili svoju ľudskú dôstojnosť,“ uzatvára Sulík.

    Minister Čislák sa v pondelok vyslovil, že podal trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy. Ministrovi zdravotníctva sa nepozdávajú vyhlásenia o ohrození bezpečnosti milióna pacientov. “V danej veci som podal trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy na všetkých tých, ktorí tieto správy v posledných piatich dňoch šírili,” doplnil Čislák.

    - Reklama -