Prešpekulovaný Omar. V Nemecku sa už osemkrát uchádzal o azyl, vždy v inom kraji a pod inou identitou. Vymákli ho pri krádeži ponožiek

    0
    Omar, ako žiadateľ o azyl, už precestoval celé Nemecko (Autor: ReproFoto: Pusch)

    So šokujúcou správou prišiel nemecký portál Express. Istý Omar, tak sa aspoň podľa portálu predstavuje, má údajne 19 rokov, čo je tiež diskutabilné, vzhľadom na jeho podstatne starší výzor. Omara zadržala polícia v Dortmunde po tom, čo ho prichytila, ako kradne v drogérii ponožky. Imigrantovi „zavarilo“, že bol voči strážcom zákona agresívny a bránil sa násilím.

    Keď ho predviedli na policajnú stanicu, zistili, že sa tento pán zaregistroval ako žiadateľ o azyl v Nemecku ešte v roku 2012. Jeho žiadosť zamietli. Odvtedy sa pokúšal získať azyl v spolkovej krajine už osemkrát, vždy v inom kraji a pod inou identitou.

    Omar vraj najčastejšie uvádza miesto svojho narodenia iracké hlavné mesto Bagdad. Ak by to tak skutočne bolo, mal by výhodu, lebo pochádza z vojnovej krajiny, tým pádom mu prináleží status utečenca. Ďalšou krajinou pôvodu, ktorú Omar uvádza, je Líbya. Podľa tlmočníka na súde v Kolíne nad Rýnom, kam imigranta predvolali, má ale obvinený Omar marocký prízvuk.

    Celá správa v nemčine TU.

    Pred niekoľkými dňami písal nemecký denník Bild o nových praktikách, ktoré sa uplatňujú v Nemecku, konkrétne v Kieli. Tamojší policajti dostali pokyn, aby si nevšímali drobnejšie zločiny migrantov, lebo určenie identity páchateľa je príliš nákladné a navyše dosť často neúspešné! Denník tiež uviedol, že nie je vylúčené, aby toto nariadenie začalo postupne platiť po celom Nemecku.

    - Reklama -