Tlak na Draxlera sa stupňuje. K problémom s učiteľmi sa pridružil aj futbalový štadión. Zhltne desiatky miliónov eur. Odkiaľ na to ministerstvo školstva vezme, je nejasné

    0
    Zľava: Bývalý hráč ŠK Slovan Bratislava Dušan Galis, majiteľ futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík a prezident SFZ Ján Kováčik (Autor: SITA)

    „Štát ešte nerozhodol o konkrétnej forme financovania,“ vyjadril sa pre denník Sme komunikačný odbor ministerstva školstva. Bola to odpoveď na otázku, či sa bude stavať len z verejných peňazí.

    Pribudne komerčná časť?

    Postaviť by ho vraj mohla firma Strabag, a to za 42 miliónov eur. Kmotrík však v súťaži rátal s o tri miliónmi viac. Aj to však bola suma určená iba na samotnú výstavbu. Iná súťaž by sa už mala týkať vybavenia štadióna, čo by malo stáť ďalších 23 miliónov. Na jeho vybavenie však bude potrebné vypísať tender až po výstavbe. Vypísať by ho podľa Sme mala akciovka NFŠ. Jej stopercentným vlastníkom je štát, no do spoločnosti ešte nikto nevstúpil.

    Spoločnosť, ktorá vypísala tender za štátne peniaze, je stále v Kmotríkových rukách. Štát v nej nemá žiadny podiel a o tom, ako sa do nej dostane, sa má rozhodnúť do konca marca. Podľa tlačového oboru rezortu sa v súčasnosti pripravuje zmluvná dokumentácia aj transakčné rokovanie. Až potom bude jasné, či štát do nej vstúpi.

    Pod ministerstvo školstva má patriť len nekomerčná časť projektu, tú komerčnú má financovať Kmotrík. Ak ju postaví. Priestory, kde by mala byť nákupná pasáž,  však zrušili a štadión by sa nemal využívať na mimofutbalové, komerčné účely.

    - Reklama -