O možnosť voliť poštou zo zahraničia požiadalo vyše 20-tisíc Slovákov. Osemdesiat lístkov už dorazilo

    0
    Pobočka Slovenskej pošty (Autor: SITA)

    Ministerstvo vnútra už poslalo všetky obálky s hlasovacími lístkami do zahraničia a k dnešnému dňu už eviduje aj 80 prijatých návratných obálok,“ priblížila Chmelová s tým, že lehota pre poslanie obálok s hlasovacími lístkami do zahraničia pre obce a mestá je do konca januára. Následne by mali voliči poslať hlasovacie lístky v návratných obálkach do miest a obcí svojho trvalého bydliska tak, aby obálka stihla prísť do 4. marca.

    Voličov, ktorí majú trvalý pobyt v Bratislavskom kraji a požiadali o voľby poštou, je 3 593. Z Prešovského kraja požiadalo o voľby poštou 3 375 voličov a z Košického kraja 3 022. Voličov zo Žilinského kraja, ktorí požiadali o voľbu poštou, je 2 403, z Banskobystrického kraja 2 329, z Trenčianskeho 1 647, z Nitrianskeho kraja požiadalo o voľbu poštou 1 541 voličov a z Trnavského 1 169.

    Ako dodala Chmelová, ide tak asi o trojnásobný počet voličov, ktorí požiadali o voľbu poštou, oproti predchádzajúcim voľbám do NR SR. Na otázku, či je to tak aj vďaka iniciatíve volby.digital, Chmelová odpovedala, že určite áno, pretože vďaka tejto iniciatíve sa možnosť voliť poštou zo zahraničia viac spopularizovala. Určite je to príspevok tejto iniciatívy, pretože z tých podaní, ktoré k nám na ministerstvo vnútra prichádzali, bolo vidno, že mnohé boli z tejto aplikácie,“ uzavrela.

    - Reklama -