Rakúšania chceli zatočiť s imigrantmi v plavárňach. A takto to dopadlo…

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Na znak protestu sa skupiny Rakúšanov a utečencov rozhodli spoločne zaplávať si v mestskej plavárni, aby tak reagovali na drsný zákaz vstupu „ľuďom s migračným pozadím“ do bazéna bez „vhodného sprievodcu“. Manažment sa bráni – len vypočuli volanie šokovaných ľudí, ktorí hovorili o zvláštnom správaní sa utečencov, informuje rakúska verzia servera The Local. Tým správaním bolo napríklad nosenie nenáležitých plaviek či chodenie do dámskych šatní.

    Zbierajú pre nich plavky

    Starosta Hans Stefan Hintner sa neskôr vyjadril, že všeobecný zákaz sa netýkal všetkých prisťahovalcov, ale len „malých skupiniek ľudí“. „Tento druh rasizmu nemožno tolerovať v 21. storočí,“ vyhlásila na proteste novinám Kurier jedna z organizátorov Natalie. Jedna z miestnych obyvateliek si myslí, že taká „očividná diskriminácia je zákonom zakázaná“. Pre utečencov už začala zhromažďovať dary v podobne plaviek. „Jednou z vecí, na ktoré sa manažment sťažoval, bolo, že niekoľko utečencov išlo do bazéna v džogingových nohaviciach alebo spodkoch. Dúfame, že sa tomu v budúcnosti vyhneme,“ dodala.

    Vedúca dolnorakúskej strany socialistickej mládeže Julia Jakobová priznala zdesenie z opatrení rakúskej plavárne. „Odmietnutie ľudí na základe náboženstva, rasy či farby pleti pripomína jedno z najtemnejších období našej histórie,“ zdôraznila. Ďalšie kúpalisko v inej rakúskej obci napríklad vyhlásilo, že žiadatelia o azyl môžu ísť do bazéna len s „nadriadeným“. A to len preto, že istý mladík bol vraj príliš hlučný a vošiel aj do dámskej sprchy, hoci miestna polícia nepotvrdila sexuálne harašenie.

    Šokujúci prípad sa však odohral v Nemecku. Nemecká plaváreň zakázala imigrantom vstup po tom, čo sa niekoľko mužov v jej priestoroch dopustilo obscénneho besnenia. Muži masturbovali vo vírivke a vysmievali sa zamestnancom, ktorí sa ich snažili zastaviť. Pri ďalších incidentoch imigranti „vyprázdnili svoje črevá“ do detského bazéna a pokúšali sa násilne vniknúť do ženských šatní.

    - Reklama -